Kállai Bori a 8 óra alvásra esküszik

Kállai Bori magyar színésznő Balmazújvárosban 1948. május 14. -én született, és aki máig csodálatosan néz ki. Férje Vitray Tamás Kossuth-díjas újságíró, lánya Fonyó Barbara.

A művésznőt az egészséges életmódról kérdeztem, mely elengedhetetlenül szükséges a színpadi létezéshez. Kíváncsi voltam mitől ilyen karcsú és fiatal.

A mozgás fontossága

– Szégyellnem kell-e vagy sem, az egészségem megőrzésére soha nem volt tudatosan végrehajtott programom. Iskolai éveimben első osztályú tornász voltam. Színészi pályám első részében rengeteget voltam színpadon, és mint szubrett-primadonna, ugyancsak órák (és évek!) hosszú sorát áttáncoltam. A testmozgást manapság a kertem biztosítja: ültetek, kapálok, gyomlálok és ettől minden gyönyörű.

kallaibori_480

Napi 8 óra alvás

– Talán a sok igénybevétel őrizte meg az egészségemet, no meg a megfelelő mennyiségű alvás. A 8 órai alvásból egyetlen percet sem engedek! Ha nincs előadásom, akkor kilenc órakor biztosan ágyban vagyok.

Gyümölcs és ásványvíz

– Bevallom, az étkezéssel nem foglalkoztam sokat: ettem, amit szerettem. Ez megmaradt mai napig is: nem teszek erőfeszítéseket, hogy megőrizzem az alakomat. Igaz, ilyenkor fel is rakódik néhány kiló, de amint közeleg egy "harci feladat”, megváltozik az étrendem! Ilyenkor reggelire gyümölcs csupán, a nap további részében pedig csak buborékmentes ásványvizet iszom. Ezután a kilók, hipp-hopp lemennek, – amit sohasem a mérleg ellenőriz, hanem a fellépő ruhám!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: