Már beszélni sem tud Robin Gibb!

Csak pislogással tud kommunikálni a családtagjaival Robin Gibb, miután légcsőmetszést hajtottak végre rajta és egy csövet ültettek be a nyakába. Az elhúzódó kóma miatt volt szükség erre.

Állapotáról nap mint nap egyre aggasztóbb hírek érkeznek, Robin Gibb mégsem adja fel a vastagbélrákkal szemben folytatott küzdelmét, és kitartóan hisz benne, hogy túl fogja élni a súlyos kórt. Pedig most már beszélni sem tud, csak pislogásokkal jelzi a folyamatosan kórházi ágyánál ügyelő családtagjainak és legközelebbi barátainak, ha szeretne valamit.

A Bee Gees tagja múlt hónapban kómába esett, és lélegeztetőgépre kellett kapcsolni, akkor hajtottak végre rajta légcsőmetszést. Emiatt azonban most nem tud beszélni, és ahogy felesége, Dwina elmondta, rengeteg dolgot újra kell majd tanulnia, ha kikerül az intenzív osztályról. A kóma alatt feltehetően sérült az agyának az a része is, amely a mozgást irányítja, így többek közt járnia is újra kell tanulni.

u4vv3y2f

"Dwina csodálatos asszony, és elképesztő mennyiségű szeretetet ad neki, ezért 50-50 százalék az esély arra, hogy Robin képes lesz újra járni" – mondta el a Daily Telegraphnak Jim Dooley, az énekes egyik közeli barátja.

A 62 éves Gibb 12 napot töltött öntulatlanságban, a rák ellen az orvosok kemoterápiával próbálnak küzdeni, a több kilónyi súlyvesztés és a gyengülő energiája ellenére mégis rendkívüli bátorsággal néz szembe az őt fenyegető halállal. Ikertestvérét, Maurice-t 2003-ban veszítette el, aki súlyos bélpanaszokkal került kórházba, halálát mégis a műtét közben fellépett infarktus vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);okozta.

Forrás: