Cukorbetegség miatt fogy Alec Baldwin

Diabétesz fenyegeti a népszerű színészt, ezért szigorú diétába kezdett, hogy elkerülje a cukorbetegség teljes kialakulását. Alec Baldwinnál egy éve mutatták ki a cukor előtti megelőző állapotot.

Közel tíz kilótól szabadult már meg Alec Baldwin, akinél tavaly májusban 2-es típusú cukorbetegséghez vezető állapotot mutattak ki. A színész még nem mondható diabéteszesnek, ám sok szempontból azt mutatták a vizsgálatok, hogy a betegséget megelőző állapotban van, ezért szigorú diétára fogták, hogy megállítsák, vagy legalább lassítsák a cukorbetegség kialakulását.

Az 53 éves színész komolyan vette az utasításokat, bár beletelt egy kis időbe, míg elszánta magát. Saját bevallása szerint a cukrozott ételekről teljes mértékben lemondott, aminek köszönhetően az utóbbi négy hónap alatt közel tíz kilótól szabadult meg. "Hihetetlen!" – lelkendezett az egyik amerikai sztárlapnak.

AlecBaldwin_480

Mellette sportol is, rendszeresen jár pilates- és teremkerékpár-órákra, jógázni viszont nem jut el annyiszor, mint szeretne – vallotta be. "Amikor forgatás van és nem tudok edzeni, akkor csak annyit tehetek, hogy kevesebbet eszem. Szóval nagyon tudatos lettem ebben. De a cukor volt az igazi gyilkosom, ez a fő probléma" – mondta.

Persze nemcsak a betegségtől való félelem motiválja az egészségesebb életmódra Baldwint, ott van a 27 éves jógaoktató barátnője is, Hilaria Thomas, akivel szeretnének egy gyereket. Első házasságából Kim Basinger színésznővel már van egy csaknem felnőtt lánya, a 16 éves Ireland, de a közelmúltban bevallotta, csodálatos lenne, ha még egy gyereke születne.

Aki pedig amiatt aggódna, hogy 53 évesen talán ez kissé késői lépés lenne, azoknak tréfásan a következőket üzente: "Egy barátom azt mondta nekem, hogy ha gyerekem lesz, különösen a második házasságomban, amikor már öregebb vagyok és a feleségem kisbabát szeretne, akkor mindig emlékezzek rá, hogy mire a gyerek főiskolára megy, meg kell győződnöm róla, hogy az a létesítmény, ahol a különböző ünnepélyeket tartják, kerekesszékkel is megközelíthető egy rámpán keresztül!"

Forrás: