3 módszer, amivel felfrissítheted szexuális életed!

Mit tehetünk, ha a szexuális életünk kiüresedik, vagy esetleg soha nem is volt túlzottan szenvedélyes? Az alábbi három módszer segíthet fellendíteni a dolgokat, és új lendületet adni a párkapcsolatnak!

Tedd magadat, és ezáltal a párodat is boldoggá!

Függetlenül attól, hogy milyen komoly a kötődés köztetek, vagy mekkora az összhang, nincs olyan pár, ahol mindkét fél szexuális igényei megegyeznének. Ezért nincs értelme azt várni egymástól, hogy mindig ugyanolyan lelkesek legyünk, mindig ugyanakkor kívánjuk meg egymást. Felelősséget kell vállalnod azért, hogy időnként kielégítsd a saját igényeidet!

Talán magadtól is megteszed, de lényeges, hogy soha ne érezz lelkiismeret furdalást emiatt, sőt, gondolj arra, hogy a te kiegyensúlyozottságod új energiát, pezsgést, ötleteket visz a párkapcsolatodba, és a szexuális életedbe is! Ezért fontos, hogy a lelked mélyén is elfogadd, ha néha magadat teszed boldoggá, és megtanulod elfogadni a párod és közted lévő eltéréseket.

A változatosság gyönyörködtet!

Talán a szexuális életed rutinszerűvé vált, és az unalom a legerősebb méreg, ami megöli a szenvedélyt. Még a legszenvedélyesebb típusok is érezhetik néha azt, hogy a szex mindig ugyanazt nyújtja nekik. Ha ez igaz a te kapcsolatodra is, akkor itt az ideje, hogy egy kicsit felfrissítsd, színesítsd a szexuális életeteket. Szükséged lesz a kreativitásodra, ha az unalmat száműzni akarod!

Próbáljatok ki új helyszíneket, hotelszobákat, új pozíciókat, vegyél új fehérneműt, kölcsönözz szexi videókat, vegyetek egy forró fürdőt, gyújtsatok gyertyát, masszírozzátok meg egymást! Ne szégyellj minden olyat kipróbálni, amire mindig is vágytál, de talán nem merted kezdeményezni!

Ha alapjaiban jó a kapcsolatotok, akkor bizonyára működik köztetek a bizalom, s nincs miért szégyenkezned, nincs mitől félned. Ha úgy érzed, hogy a párod talán nem eléggé nyitott a változtatásra, egy meghitt pillanatban kezdeményezz őszinte beszélgetést! Próbáld megnyitni, hogy elárulja, ő mire vágyik, és te is mondd el a saját igényeidet. Lehet, hogy egy egyszerű, ámde őszinte beszélgetés részben már meg is oldja a szexuális problémáitokat.

Ha más nem segít, légy kegyetlenül őszinte!

Ha már végképp elkeseredtél, és a párod megcsalása, elhagyása is eszedbe jutott, komolyan el kell gondolkodnod! A félrelépés és az elválás is vesztes helyzetek. Még ha egy affér rövidtávon ki is elégít (és valószínűleg kielégít, hiszen az újdonság nagyon erős afrodiziákum), hosszútávon csak további problémákat szül.

Jó esetben a viszony akár új energiát is vihet a kapcsolatodba, de ez a ritkábbik eset. Sokkal gyakoribb, hogy a félrelépés megtépázza, tönkreteszi a párkapcsolatot, és még ha együtt is maradtok, az okozott fájdalom felmérhetetlen erejű, és a sebek örökké megmaradnak.

Mielőtt végleges lépésre (félrelépés, vagy lelépés) szánod el magad, mindenképp gondolkodj el azon, hogy vajon a párod tud-e a problémáidról, és arról, hogy milyen méretű a baj. Bizonyosodj meg róla, hogy megértette, mi fog történni, ha nem változtat! Ne egy vita hevében fenyegetőzz, ne káromkodj, ne okold őt, és ne kritizálj!A válás sem jó megoldás, hiszen családokat tesz tönkre mindörökre, és ha elfutsz a problémák elől, ahelyett, hogy megoldanád őket, csakhamar ördögi körben találhatod magad. Ha ugyanis egy mégoly boldog párkapcsolatot is kezdesz, ott is felütik a fejüket előbb- utóbb a problémák. A fű valójában nem zöldebb a szomszédban sem, csak esetleg az új partner az első időben szexuálisan izgatóbb.

Ehelyett egy nyugodt pillanatban, amikor valóban figyel rád, nyugodt hangnemben mondd el neki (vagy akár írd le levélben), hogy milyen problémáid vannak a szexuális életetekben, és hogy erősen töröd azon a fejed, hogy kilépsz, és máshol keresed meg a boldogságot.

Mondd el, hogy ez nem fenyegetőzés, csupán olyan elkeseredetté váltál, hogy már nem látsz más kiutat. Kérj a párodtól egy-két alkalommal segítséget, hogy lásd, mit lép! Ha változtat, tudni fogod, hogy maradnod kell-e, hogy elég-e, amit nyújtani tud.

És ha mindez nem elég, még mindig kérhetitek egy szakember (pszichológus, kapcsolat terapeuta) segítségét. Ha azonban mindezek ellenére sem tesz semmit, akkor biztosítottad magad a felől, hogy mindent megtettél, de ezután már külön kell megtalálnod a boldogságot.

 

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.