Szex és klimax

Egy amerikai kutatás szerint, a változás korát egyre több nő tartja egy új, boldog időszak kezdetének. Vajon mi a titkuk?

Egy amerikai tanulmány a változókor köré épült tévhiteket, a vele kapcsolatos félelmeket próbálta eloszlatni. A megkérdezettek 72 százaléka úgy vélte, csak örülhet az, aki már a klimaxba lépett. Ez a többségi vélemény még a nőgyógyászokat is meglepte!

Az asszonyok saját bevallásuk szerint megértően fogadják az életkor változásával együtt járó kényelmetlenségeket, és a klimaxot mérföldkőnek tekintik szexuális életükben.

A kutatók szerint ennek oka meglehetősen összetett: egyfelől a mai lányok-asszonyok már sokat tudnak szervezetük működéséről, és a barátnők már nyíltan beszélhetnek erről egymás között, míg a téma nagyanyáink korában tabu volt.

idos_par8

Másrészről, talán mindennél fontosabb számukra, hogy az ötvenes éveik közepétől felszabadultabban élhetnek nemi életet, mivel már nem kell félniük attól, hogy teherbe esnek. Az ötvenen felüli nők élete éppen ezért általában nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb, mint korábban, ráadásul a gyerekek is kirepültek már a családi fészekből, így a házastársaknak több idejük marad egymásra.

A tanulmány természetesen kitért arra is, hogy a maradék 28 százalék vajon miért éli meg nehezen a klimaxot. Ezek alapján elmondható, hogy ők képtelenek meglátni a változások mögött húzódó pozitív lehetőségeket. Túlságosan beleragadtak az addigi életükbe, s a szexualitás már jóval előtte lekerült a ,,napirendjükről".

A gyermekek önállóvá válása üressé tette életüket, otthonukat, s akkor szembesültek azzal, hogy igazából nem tudnak egymással mit kezdeni. Az utóbbi körbe tartozóknak azt tanácsolják, hogy próbálják elfogadni a korral járó természetes kényelmetlenségeket, meglátni és kiaknázni a bennük rejlő örömteli dolgokat!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.