A jól ismert misszionárius póz

Az alap pozitúra. Talán a misszionárius a legismertebb póz, de a kutatások szerint nem ez a legkedveltebb.

Valószínűleg az egyik legismertebb pozitúra a szexben, de mégsem ez az, amelyikben a legtöbb időt töltjük az intim együttlétek alatt – derül ki a témát feltáró kutatási eredményekből. Ennek ellenére sok pár számára nem csak alappóznak tekinthető a misszionárius, de kiindulási helyzet is a szeretkezés kezdetén. Talán éppen emiatt vált ennyire népszerűvé.

A pozíció leírása

A misszionárius pozitúrában a nő a hátán fekszik, miközben partnere térdein és kezein támaszkodva rajta helyezkedik el. A kitámasztásnak köszönhetően nem teljes testsúllyal nehezedik párjára, mégis stabilan meg tudja tartani magát. A mozgást elsősorban a férfi irányítja, azonban ha a nő lábával átkulcsolja a férfit, még nagyobb összhang alakulhat ki kettőjük között.

szexjatek6

Előnyei

Mivel szemtől szemben vannak egymással a párok, így még több testi érintkezés lehetséges szex közben, kezdve a csókoktól egészen a folyamatos szemkontaktusig. Ebből következik, hogy a misszionárius pózban könnyen fokozhatóak a vágyak, hiszen partnerünk minden rezdülése leolvasható arcáról.

Hátrányai

A férfi megfelelő erőnléte nélkül karjai hamar elfáradhatnak, ezzel kizökkentve a mozgásból. A nők körében azok nem kedvelik a misszionárius pózt, akik szeretnek aktívan közreműködni az együttlétek során, ebben az esetben viszont mozgásuk erőteljesen korlátozódik a pozíció közben. Főként ezek azok az érvek, ami miatt bár jól ismert pozitúra, csupán rövid ideig élvezik a párok.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.