A müzli és a shake nem fogyókúrás kaja

Egy tanulmány, amely hasznos tanácsokkal szolgál az elhízott tinédzserek számára, első helyen a müzliszeletek és shake-ek elhagyását említi.

Dr. Robert L. Berkowitz, a Philadelphia Gyermekkórház munkatársa három fogyókúrás étrendet próbált ki több mint száz tinédzseren és családjukon. Az eredmények azt mutatták, hogy bár mindhárom diétával vesztettek súlyt a fiatalok, év végére azok, akik az alacsony kalóriabevitelű diétát választották, 2,8 százalékkal csökkentették a BMI-indexüket, szemben a 3,4 százaléknyi csökkenéssel, ami azoknál fordult elő, akik csupán megváltoztatták az étrendjüket.

A diétás shake-ektől és italoktól nem lakunk jól. Ezzel csupán a szőnyeg alá söpörjük a valódi problémát, és közben nem tanuljuk meg, hogyan lehet igazán kézben tartani a súlyunkat- idézte a New York Daily Mail Robyn Webb táplálkozásszakértő szavait. Azok a tinik, akik müzliszeletet és shake-et fogyasztanak, nem jutnak elég energiához, így sportolni sem lesz kedvük. 

Ehelyett sokkal hasznosabb, ha egy olyan diétát követnek a tinik, amely során gondosan megválogatják, mi az, amit esznek. Mary Hartley, a CalorieCount.com táplálkozási tanácsadója így vélekedik:

A shake-ek fogyasztásával lehet, hogy csökkentjük a kalóriabevitelünket, de nem tanulunk meg helyesen válogatni. Rövidtávon egyszerűbb dolog müzlin élni, de hosszú távon nem ez a módszer a hatásos. A tinik képesek nagyon gyorsan elsajátítani az új étkezési szokásokat, ráadásul ha hosszútávon követnek egy új, egészségesebb étrendet, valószínűleg elkészíteni is megtanulják azokat.

Forrás: https://napidoktor.hu/index