Tű helyett cseppek

A pollen vagy poratka által kiváltott szénanátha-szerű allergiát hatásosan lehet immunterápiás tablettákkal, vagy cseppekkel kezelni, injekció helyett.

A kutatók szerint ez az új módszer vonzó alternatívát nyújt az immunterápiás injekció helyett a gyerekek számára. Az allergia által okozott szénanátha-szerű tüneteket általában antihisztaminokkal és kortikoszteroidokkal enyhítik.

Amennyiben ezek a kezelések hatástalannak bizonyulnak, az orvos immunterápiás deszenzibilizáló, azaz elérzéktelenítési kezelést javasolhat, mely során a páciens a nagy mennyiségű allergén anyagot ? ez váltja ki az allergiát ? kap. Az immunterápiát hagyományos módon injekcióval végzik, de az allergéneket az új eljárás révén most már tabletták, vagy cseppek formájában is a szervezetbe lehet juttatni.15069A vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy az új immunterápiás módszer segítségével az allergiás orrnyálkahártya-gyulladás tünetei jelentős mértékben csökkentek, ráadásul az eljárásnak kevés mellékhatása van.

Suzana Radulovic, a londoni St. Thomas kórház allergiás kutatórészlegének munkatársa, és a tanulmány egyik szerzője szerint az új immunterápiás eljárás vonzó alternatívát nyújthat a gyerekek részére az oltás helyett. ?Bizodalomra ad okot, hogy a gyerekek esetében is a felnőttekéhez hasonló hatásfokkal működik a kezelés.? – mondja Radulovic.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.