Mobilba rejtett ultrahang készülék a távorvoslás jövője?

A mobiltelefonok segítségével várandós anyukák és újszülöttek életét menthetik meg az orvosok azokon a területeken, ahol az egészségügyi ellátás nem megfelelő.

?A mobil egészségügyi szolgálat (mHealth) segítségével olyan helyekre is eljuthatunk, ahol nincs elérhető orvosi ellátás” – nyilatkozta David Aylward, az mHealth Szövetség elnöke.

?Az egészségügyi mobilok legalapvetőbb funkciói az azonnali segítséghívás, az információ megosztás valamint a különböző emlékeztetők? – nyilatkozta Julian Schweitzer, a Partnership for Maternal, Newborn and Child Care szervezet elnöke ? ?Ezen kívül azonban olyan dolgokra is használhatók ezek a készülékek, amelyek elősegíthetik egy szülés levezetését.”

A különböző szülési protokollok ismerete biztosíthatja a szülés biztonságát és az újszülöttek megfelelő ellátását. A mobilok ezen kívül csatlakoztathatók egyes vezeték nélküli ultrahang berendezésekhez is, így a távolban lévő orvosok is figyelemmel kísérhetik a szülést.13765?A jövőben a vezeték nélküli diagnosztikai eszközök egész tárháza jelenhet meg, így a pácienseknek semmi másra nem lesz szükségük, mint egy mobiltelefonra és az összeköttetést biztosító távoli kórházra.? ? nyilatkozta Dr. Aylward.

Az mHealth segítségével a fejlődő országokban is egyre alacsonyabb a szülések közbeni halálozások száma.

?Ez egy hatalmas lehetőség, hiszen a vezeték nélküli rendszerek képesek bárhová eljutni, így megfelelő egészségügyi felszerelés híján is el tudjuk látni a betegeket a távolból? – nyilatkozta Mr. Schweitzer.

Forrás: