A kemény pornó árt a férfiak szexualitásának

Egy idő után azok a férfiak, akik kemény pornót néznek, elveszítik szexualitásukat és képtelenné válnak intim kapcsolatok kialakítására.

?Annak a pornónak, amit ezek a férfiak néznek, már semmi köze nincsen a Playboy képein szemérmesen mosolygó meztelen nőkhöz. A fogyasztók itt egy kegyetlen és durva világba csöppennek, ahol a nőket nem veszik emberszámba? – mondja Gail Dines, a bostoni Wheelock College szociológus professzora. A legtöbb mai pornófilmben az összetartozást, az empátiát, a gyengédséget, a törődést vagy a ragaszkodást a gyűlölet, a félelem, az undor és a megvetés váltja fel.12791Wheelock saját felméréseiben azt tapasztalta, hogy a rendszeresen pornót néző férfiak közül sokan úgy vélik, a nők erre a fajta szexre vágynak, és felbosszantja őket, ha szexpartnerük nem úgy akar kinézni vagy viselkedni, ahogy kedvenc pornósztárjuk. Ezek a férfiak már annyira hozzászoktak a pornófilmekben látott szexhez, hogy saját szexuális képességeikkel is elégedetlenek. A Viagra segítségével hosszas erekcióra képes pornószínészekhez képest, szexuális csődtömegnek látják magukat, és attól tartanak, valami baj van velük.

Nem Wheelock az egyetlen, aki szerint valóságos és komoly problémáról van szó. Wendy és Larry Maltz szexuál- és párterapeuták Pornócsapda című könyvükben kifejtik, hogy egyre nagyobb számban fordulnak hozzájuk a segítséget kérő pornófüggők. Mind saját gyakorlatukban, mind más terapeutákkal való beszélgetésük során arra jutottak, hogy ami eddig csupán egy viszonylag szűk réteg problémája volt, az mára társadalmi üggyé vált, és számtalan hétköznapi ember életét keseríti meg.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.