2 óra a tv előtt és idegbeteg lesz a gyerek?

Gyerekek esetén televíziózással, vagy számítógépezéssel eltöltött több, mint napi két óra növeli a pszichiátriai betegségek kialakulásának esélyét.

A Bristoli Egyetem munkatársai 1000, tíz-tizenegy éves gyermeket tanulmányoztak. Az American Journal of Pediatrics oldalain közölt tanulmányban összevetették a képernyő előtt töltött órák számát a mentális egészségi állapottal. Ezzel párhuzamosan mérték a fizikai aktivitást is.12582A kutatók megállapították, hogy azok a gyermekek, aki minimum két órát tévézéssel, vagy számítógépezéssel töltenek (ebbe a házi feladat elkészítése nem tartozik bele), a pszichológiai problémáka mérő teszteken magasabb pontot értek el, mint azok, akik kevesebbet tartózkodnak a képernyő előtt. A szerzők reményüket fejezték ki, hogy a jövőben a gyermekek ilyen tevékenységében való korlátozása hozzá fog járulni az egészséges szellemi és érzelmi fejlődéshez.

Azonban a fizikai aktivitás mérése meglepő következtetést mutatott, ugyanis a viszonylag passzívak jobb pszichológiai eredményeket értek el. A mérsékelten aktívaknál ugyanakkor magatartászavarok és érzelmi problémák jelentkeztek. A fizikai aktivitás mértéke ugyanakkor nem befolyásolta a TV, illetve a számítógép előtt töltött idő hatását.

Forrás: