Látogass el nagyapád sírjának honlapjára

Már otthonról sem kell elmennie azoknak a Hong-Kongban élő gyászolóknak, akik szeretteik sírját kívánják felkeresni.

Egy kínai honlap olyan szolgáltatást nyújt, amely lehetővé teszi, hogy a gyászoló családtagok online emlékezzenek szeretteikre és az interneten keresztül virágot is vásároljanak halottaik virtuális sírjára.

A gyászoló kínaiak virtuális virágokat és kegytárgyakat vásárolhatnak, amelyekkel az elhunytak túlvilági jólétéről gondoskodhatnak, így aztán a virág mellett olyan meglepő online portékák is vásárolhatók az elhunytak számára, mint a virtuális csirke, gyümölcs és sültmalac, de akár virtuális papírpénz is.

Ez természetesen nem véletlen, hiszen Hong-Kongban a helyi szokások szerint a holtakra egészen különböző papírból készült tárgyak elégetésével is emlékeznek, mivel a kegyeleti céllal elégetett papírpénz, autó vagy állatok szolgálják a halott túlvilági jólétét.8311Az állami megrendelésre készült memorial.gov.hk oldal célja, hogy a hozzátartozók bármikor, kényelmes környezetben emlékezhessenek meg szeretteikről a kellő ünnepélyesség biztosításával, ami egy valódi temetőben tapasztalható.

Azonban a virtuális temető sem korlátok nélküli, mivel csak azoknak a halottaknak lehet benne sírja, akiket köztemetőkben vagy krematóriumokban helyeztek örök nyugalomra ? a honlap létrehozói így kívánják elkerülni, hogy rossz tréfák eredményeként hamis bejegyzések szülessenek az online sírkertben.

Az online temető használata teljesen ingyenes, és a hivatalos állásfoglalás szerint ez a korral haladó, fenntartható temetkezési hely jobban megfelel a modern elvárásoknak.

Forrás: