Új hatékony kezelés az asztmás beteg számára!

Számos olyan beteg van, akik a napi gyakorlatban alkalmazott, standard kezelések ellenére továbbra is szenvednek az asztma tüneteitől.

Nagyjából 40 százalékra tehető azon asztmás betegek aránya, akik a jelenlegi kezelési lehetőségek mellett továbbra is szenvednek az asztma tüneteitől. A beszűkült légutak és túlzott váladéktermelés következtében kialakuló köhögés, légszomj, mellkasi feszítés és az éjszakai nehézlégzés nagymértékben ronthatják ezen betegek életminőségét és fokozott kockázatnak tehetik ki őket az exacerbációk (betegség akut fellángolásai) vagy az asztma romlása tekintetében.

A most nyilvánosságra hozott III. fázisú klinikai vizsgálatok eredményei alátámasztották, hogy a vizsgált hörgőtágító készítmény a fenntartó terápiával kombinálva a légzésfunkció javulását eredményezi az asztma súlyossági stádiumától függetlenül, és jól tolerálható a betegek körében. Emellett jelentősen megnyújtja az asztma első súlyos exacerbációjáig és az asztma első rosszabbodásáig eltelt időt az önmagában alkalmazott fenntartó terápiákhoz képest.

allergia1

A készítmény másik különlegessége, hogy egy újgenerációs hajtógáz-mentes inhalációs eszköz segítségével adagolható, amely megkönnyíti a betegek számára a hörgőtágító belélegzését, és csökkenti a szájban és a torokban a hatóanyag lerakódását, ezáltal jobb gyógyszereloszlást biztosít a tüdőben.

Az asztma mintegy 235 millió embert érint világszerte és a leggyakoribb krónikus betegség a gyerekek körében. Szakértők szerint hátterében a genetikai hajlam mellett az elvárosiasodás és a fokozottan szennyezett levegő áll. Hazánkban az asztmás betegek száma mintegy 300.000 főre tehető, azonban nagyon sok a diagnosztizálatlan beteg, akik nem ismerik fel a tüneteket, így nem fordulnak orvoshoz betegségükkel.

Forrás: