Férfi gondok a tesztoszteron körül

Nőies férfiak. Divathullám, vagy biológiai okai vannak? A tesztoszteron lehet a megoldás kulcsa. Tesztoszteronhiánytól nőiesednek a férfiak?

A férfiak legfőbb vonásai, illetve a külső nemi jelleg kialakulásában a tesztoszteron játssza a legfontosabb szerepet. Már magzati korban, majd a kamaszkor beköszöntével termelődése olyan feladatokat lát el, melyek meghatározóak lesznek a későbbi évek során.

Ugyanígy, számos változást eredményez, ha a hormon alultermelődik. Lehetséges, hogy az aggasztóan lányos külsővel és testfelépítéssel rendelkező tinik nem csak a divat miatt váltak ilyenné?

A tökéletes pasi

Izmos, magabiztos, agresszióra nem hajlamos és ráadásul soha nem fogja elfelejteni a szülinapodat sem, mert nagyon jó a memóriája. Ezek a tulajdonságok mind a megfelelő tesztoszterontermelődés következtében alakulhatnak ki, megoldva ezzel a legtöbb nő gondját.

Mi történik, ha a hormonháztartás felborul vagy nem képesek a herék elegendő tesztoszteront termelni?

srll2bkk3

A legfontosabb nemi hormon

Olyan külső jegyek megjelenésére van hatással, mely miatt egyes férfiakról nem képesek a nők levenni a szemüket. Többek között az erőtől duzzadó test és libidó épp úgy a tesztoszteron termelődésétől függ, mint a csontok anyagcseréje és a vörösvértest termelődés. Nem véletlen, hogy sok doppingszer tartalmazza ezt a hormont, hogy segítse az izomzat felépülését.

Agresszivitás és nemi vágyak

A tesztoszteron az agysejteket stimulálva képes hatni az érzelmi állapotra, így az agresszivitásért is részben ez a hormon a felelős, emellett a nemi vágyak felkeltésében szintén fontos munkát végez, tehát nincs az a vadmacska, aki fel tudja korbácsolni a kedélyeket egy tesztoszteronhiányos férfiban.

Hiányos állapot okozta férfi gondok

Több ok is vezethet a szervezet alacsony tesztoszteron szintjéhez, erre az állapotra pedig látható jelekkel reagál a test is. Elsősorban az izomzat fejlődésének hiánya és tömegének csökkenése, illetve a fizikai aktivitás elvesztése során mutatkozik meg, másrészt a szexuális vágyak szintén lecsökkennek.

obmwd3rw4

Mivel befolyásolja a szexuális éhséget, így általában párkapcsolati problémákat okoz. Amennyiben már kamaszkorban gond adódik a tesztoszteron termelődésében, nem csak az izomzat, hanem a pénisz mérete sem éri el a normál szintet. Ebből kiindulva pedig, az élet számos területére kiható változásokat eredményezhet.

Depresszió és nőies vonalak

A depressziós állapot és a tesztoszteron szint között összefüggés figyelhető meg, így a serdülőkort eleve nehezen megélő, érzelmileg labilis tinik közérzetére még nagyobb befolyással lehet. Az énképük sérülhet, mivel a testfelépítésük eltér a normálistól.

A gyenge csontozat és fizikum mellett szőrzet sem, vagy csak gyengén jelenik meg a testükön, illetve a mellek növekedését okozza. Jól látható tehát, hogy a közérzetre, a teljesítőképességre és az egészségügyi állapotra egyaránt kihat a férfi nemi hormon. Éppen ezért fontos, hogy a gyanús jelek hatására, kortól függetlenül orvoshoz forduljunk!

Forrás: