Bárányszámolás? – Mit tegyünk elalvás előtt?

Dr. Vida Zsuzsa neurológus, alvásszakértő arról beszélt a Csak csajok műsorában, hogyan tudunk jól és pihentetően aludni, hogyan tudunk gyorsan elaludni

Az alvás rituáléjához hozzátartozik a lefekvés folyamata. A viselkedésünk ágyba kerülés előtt befolyásolja, hogy mennyire lesz nyugodt éjszakánk. Az elalvás folyamatát befolyásolja, hogy mi történik velünk, mielőtt ágyba bújunk.

Azok, akik nehézkesen jutnak el az ágyig, és nincs megszokott rituáléjuk lefekvés előtt, többnyire az éjszakáik is problémássá válnak: felébrednek, forgolódnak, vagy elaludni sem képesek.

Min érdemes változtatni? Mit érdemes tenni, nem tenni? Hogy érdemes nekikészülni az alvásnak? Olvassunk, televíziót nézzünk vagy bárányt számoljunk?

Ajánlottak az elalvás előtti szokások bevezetése. A csendes tevékenységek megfelelően ráhangolják a szervezetet az alvásra. Egyéntől függően változik, hogy mennyi időre van szüksége a testnek, hogy kizökkenjen az egész napos rohanásból. A ráhangoló tevékenysége kiválasztásánál szintén a személyiségé a döntő szerep.

Dr. Vida Zsuzsa neurológus, alvásszakértő választ adott a kérdésre, miszerint, hogyan tudunk gyorsan elaludni.

Forrás: