Diófalevél tinktúra a korpa ellen

Balázs Nóra természetgyógyász saját készítésű hajpakolást készített a Csak csajok műsorában a korpa és az egyéb hajproblémák természetes kezelésére.

A korpás haj ma már népbetegség, Balázs Nóra természetgyógyász elkészített egy olyan hajszeszt, ami serkenti a fejbőr vérkeringését, tápanyagokkal látja el, kezeli a fejbőr, a hajhagymákat ezért mindennapos használatával megszünteti a korpát!

A természetgyógyász egy tinktúrát – gyógynövények alkoholos kivonatát – ajánl a korpásodás ellen. A hajszesz elkészítése nagyon egyszerű. A 30-40%-os alkoholba tegyünk 1/3-1/5 rész gyógynövényeket. Nincs más dolgunk, mint a szeszbe beletenni a növényeket. Majd hagyni állni meleg, fénytől védett helyen 2 hétig. Ezután szűrjük le, majd adjunk hozzá illóolajokat – például teafaolajt, mentát, citromfüvet, rozmaringot – körülbelül 20 cseppet decinként.

„A növények széles skálája alkalmas arra, hogy a orvosolja a hajas fejbőr különböző problémáit.” – magyarázza a természetgyógyász. – „Nálam a diófalevél a favorit.” Használhatunk orbáncfűt, diólevelet, rozmaringot, zsályát, kamillát, csalánlevelet, bojtorjángyökeret. Készíthetjük a tinktúrát egy vagy több gyógynövényből.

A tinktúra lényege, hogy serkenti a fejbőr vérkeringését, tápanyagokkal látja el és felületileg is kezeli a rajta lévő gombákat, valamint a faggyútermelést is szabályozza. Ennek megfelelően ösztönzi a hajhagymákat a „felébredésre” és megindítja a hajnövekedést. Ezáltal dúsabb lesz a haj. A gyógynövényes tinktúrák egyébként mindenféle hajproblémára alkalmazhatók.

A leszűrt tinktúrát szórófejes flakonba töltve egyszerűen fel tudjuk vinni a gyógynövényes kivonatot a hajra. Minden hajmosásnál, de legalább minden másnap vigyük fel közvetlenül a vizes hajra, fejbőrre a készítményt. Öt perc elteltével öblítsük ki, de ki lehet próbálni az öblítés mellőzését is. Lehetőleg kúraszerűen kell alkalmazni. A fejbőr betegségei esetén pár használat után javulás áll be, 2-3 hónapos használat után dúsabbá válik a haj.

Forrás: