Otthon is küzdhetünk a narancsbőr ellen?

A zsírpárnákkal és a narancsbőrrel folyton folyvást küzd a mai kor embere. A Reggeliben az említett kellemetlenségek eltüntetéséről beszéltek.

A lakosság közel 60%-a túlsúlyos vagy elhízott, és ez a szám folyamatos növekedést mutat. Azért hízunk, mert több energiát viszünk be, mint amit a szervezetünk felhasznál.

A legfontosabb az egészséges életmód kialakítása, a mozgás, a megfelelő folyadékbevitel és a helyes étkezési szokások kialakítása. Sajnos a kevesebb vagy más jellegű étkezés sokszor jár gyötrő éhségérzettel. Segítséget nyújthat olyan készítmény, ami csökkenti az éhségérzetet. Célravezetőbb olyan készítményt használni, amely a jóllakottság központra hat, ahelyett hogy kalóriaszegény étvágycsökkentővel kitöltjük a gyomrot, mert így a gyomor mérete nem csökken, és amint abbahagyjuk a használatát, újra ugyanannyi ételt fog követelni, mint azelőtt.

Ha ezzel megküzdünk, még valóban fennáll a további probléma, hogy nem onnan fogyunk, ahonnan kellene. A hölgyekre jellemző, hogy a csípő, has, fenék és comb tájékon általában több zsírszövet található, így a felesleg itt feltűnőbben jelenik meg, és a fogyás sem innen indul, ráadásul a helyzetet a legtöbb esetben még a narancsbőr megjelenése is rontja.

A mozgásszegény életmód és rossz étkezési szokások egyrészt elhízáshoz is vezethetnek, másrészt jelentősen hozzájárulnak a narancsbőr kialakulásához is. A probléma nem csak a túlsúlyosakat érinti, hiszen hormonális okok, gyakori kávé, alkoholfogyasztás, stressz, alkati hajlam szintén segítik a cellulit vagy narancsbőr megjelenését, de nyilvánvalóan a túlsúly tovább ront a helyzeten.

Vannak olyan kozmetikai termékek, melyek a bőrbe masszírozva, célzottan fejtik ki hatásukat.

A kozmetika felhasználja a tudományos kutatások tapasztalatait, fejlesztéseit. Van például olyan biotechnológiai összetevő, mely egy speciális peptid (kis méretű fehérje) segítségével csökkenti a zsírsejtek növekedését, és segít megszabadulni a káros anyagcsere termékektől.

Másrészt nem lebecsülendő a már jól ismert növényi összetevők hatása sem. Például a vadgesztenyében, a borostyánban, és a szúrós csodakaktuszban is olyan összetevők vannak, melyek az érfal védelmét szolgálják, csökkentik az áteresztő képességét így a visszatartott folyadék mennyiségét. Hatékonyak a jód tartalmú tengeri algák, melyek a zsírbontást segítik. Sok mindentől függ a kezelés hatékonysága, de körülbelül 28 nap után már látható az eredmény

Forrás: