Gianni lelkét kopogtatva gyógyítják

A lelki problémákat enyhítő EFT módszerrel próbálja leküzdeni Gianni a benne uralkodó stresszt. Ezt a technikát a Reggeliben is megmutatták.

Gianni egy szörnyű időszakon van túl, ugyanis pár hónapja elhagyta őt menyasszonya egy másik férfi miatt. Azt mondja, hogy lelkileg hónapokig padlón volt, és úgy érezte, hogy az élete darabokra hullott. Még mindig csak a mozaikdarabkákat próbálja összerakni. Meg kell találnia a helyét a világban. Olaszországban már három alkalommal végeztek rajta kopogtató (EFT) terápiát. Gianni elmondása szerint döbbenetes hatása volt, mert a terápia alatt többször is elsírta magát.

No, de mi is az az EFT?

Az EFT (Érzelmi Felszabadítás Technikája) mögött az az elmélet áll, hogy minden rossz érzésünket és így a betegségeinket is a szervezet energiaáramlásának zavarai okozzák. Az EFT, azaz az energiapszichológiai módszer ötvözi a kinezológiát, az akupresszúrát és a pszichológiát. A kopogtató terápia alapja, hogy a bennünk kavargó gondolatok, érzelmek határozzák meg, hogyan áramlik az életerő energia a testünkben. A negatív gondolatok zavart okoznak az energiarendszerünkben, amely aztán érzelmi, fizikai tünetet produkál.

A meridiánpontok stimulációjával feloldódnak az energiablokkok, melyek megakadályozzák a szabad áramlást. Az alap EFT technika 8-14 speciális pontot használ, amelyek kapcsolatban vannak a meridiánokkal, melyek a hagyományos kínai orvoslásban is használatosak

A kezelés közben magunkra figyelünk, megpróbáljuk megfogalmazni érzéseinket, problémáinkat és elfogadni őket. Amikor szakember segítségével megtaláljuk a legfőbb érzelmi okokat, megkezdődhet annak feloldása, az energiapályák masszírozása. A terapeuta vezetésével elsőként hangosan kimondjuk, hogy mi is a probléma, majd egy pozitív megerősítő gondolattal ellensúlyozzuk azt. Ezután az adott pontok ingerlése közben oldjuk magunkban a rossz érzéseket.

Az EFT 2006 óta Magyarországon is jelen van, egyéni kezelések és tanfolyamok formájában. Az EFT nem tekinthető hivatalos gyógyító módszernek, nem helyettesíti az orvosi kezelést, viszont kiegészíti azt.

Mire jó az EFT?

A módszer kiváló stresszoldásra, vizsgadrukk ellen, fóbiák megszüntetésére, aggodalom, önbizalom-növelésre és lelki eredetű fizikai panaszok gyógyítására.

Forrás: