5 legzavaróbb probléma a hajaddal

Égnek áll a hajad a frizurád láttán? Mik azok a problémák, amikkel a legtöbbet szenvedünk? Hajunk hosszától, stílusától és színétől függetlenül kevés olyan ember létezik – főként a hölgyek körében – akik maradéktalanul elégedettek frizurájukkal.

Túl rövid, göndörödik, mindig egyenes? Száraz? Zsíros, vagy fénytelen? Ezekhez hasonló problémákkal mindenkinek meg kell küzdenie. Vajon melyik az öt legzavaróbb gond, amit a hajunk miatt kell átélnünk?

Ősz haj

Az őszülést lehetetlen elkerülni. Valószínűleg mindenki emlékszik arra a pillanatra, mikor első ősz hajszálait pillantotta meg a tükörben. Jelek, amik mindenki számára egyértelművé teszik, hogy öregszünk. A hajfestés persze jó megoldás, de ez sem változtat a tudaton, hogy elkezdtünk őszülni.

A szerencsésebbek sok gyertyát fújhatnak el a szülinapi tortájukon, mire az első ősz szálak megjelennek, mások azonban már egészen fiatalon találkozhatnak ezzel, mivel mindez csak a géneken múlik. Azt azért ne feledjük, az ősz haj kifejezetten előnyös is lehet, de ha nem tudunk megbarátkozni vele, irány a fodrász és a hajfestés.

ősz haj

Hajhullás

Átlagosan napi 100 hajszálat hullat el minden ember. Ez tehát  teljesen normálisnak mondható, persze csak abban az esetbe, ha ez folyamatosan pótlásra kerül. A hajritkulás kérdése különösen kritikus, hiszen ezt a problémát nehezebb orvosolni az őszülésnél és talán a tényét is lassabban dolgozzuk fel.

A férfiak inkább hajlamosak a kopaszodásra, melynek ismét a gének és a férfi nemi hormon az oka. Sokan egyszerűen rövidre vágatják hajukat, ezzel eltűntetve a látható jeleket. Természetesen emellett a hajbeültetés és a póthaj is megoldás lehet.

A haj mindent kibír?

Sajnos nem, bár mi azért igyekszünk feszegetni a határokat. A gyakori mosás, szárítás, festés, egyenesítés, vagy éppen a göndörítés egyáltalán nem egészséges. Főként akkor, ha ezeket a szépítkezési módszereket már egészen fiatal kortól kezdve kombináljuk, vagy váltogatjuk.

Nem lepődhetünk meg tehát, ha a hajszálaink egyre rosszabb állapotban vannak. Jobban tesszük, ha igyekszünk a szépség mellett az egészséget is figyelembe venni, mikor a frizuránkkal foglalkozunk. Fodrászunk vagy más hajspecialista tanácsait követve érdemeses ápoló és védő készítményekkel kezelni a fürtjeinket, még mielőtt visszafordíthatatlanul rossz állapotba kerülne.

Zsíros haj

A fejbőr természetes olajat tartalmaz, mely faggyúréteg védi a hajunkat. A gyors zsírosodás akkor következik be, ha a faggyúmirigyek túlműködnek, ezáltal túlzottan olajossá teszik a fejbőrt. A zsíros haj ápolatlan, kellemetlen megjelenést kölcsönöz, így rendkívül gyorsan szeretne rá mindenki megoldást találni. Speciális samponokkal érdemes hajat mosni, de nem szabad túlzásba sem vinni. A legjobb, ha a hajunk állapotától függően kérjük szakember segítségét.

barna_haj

Korpásódás

Az előzőekhez hasonlóan rányomja a bélyegét megjelenésünkre a korpás haj. Emellett a folyamatos aggódni kell a lehulló korpadarabok eltüntetése miatt, miközben a viszkető fejbőrtől kellemetlenül is érezzük magunkat.

A megoldás az előzőekhez hasonlóan a szakemberek segítségével a mi állapotunknak megfelelő termék megtalálásával és alkalmazásával érhető el. Szerencsére már rengeteg szinte valamennyi márka igyekszik orvosolni fogyasztóinak ilyen jellegű problémáját.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz