Mi az egyenes haj titka?

Szeretne egyenes hajat? Hajvasalóval vagy anélkül, mi tudjuk, hogy mi a szép, sima, egyenes haj titka.

Sőt, abban is segítünk, hogy hogyan tartsa meg a már egyszer nehéz küzdelmek árán egyenesre vasalt haj szép vonalát.

Akár egy jó hajszárítóval…

Akár egy jó hajszárítóval is egyenes hajat varázsolhat magának. Még simább eredményért használjon nagyobb teljesítményű hajszárítót és nagy körkefét, amikor formázza a haját. Ha kevésbé erőteljes hajszárítóval próbálkozik, a tincsek ugyanúgy be fognak göndörödni.

Kisebb – nagyobb tincsek?

Ne szárítson túl vastag tincseket, ha túl sok hajat próbál összefogni a meleg levegő nem fog áthatolni a hajon! A szárítás is tovább fog tartani és a formázás sem lesz tartós, vagy egyáltalán nem is sikerül. Inkább kisebb tincseket formázzon, és ellenőrizze, hogy megszáradtak-e a tincsek. A hajvasalás valójában nem nagy titkok, az igazi kihívás a kisimított haj megőrzése a nap folyamán.

A tökéletesen sima hajért használjon hajvasalót. A hajsimítás nagyon egyszerű művelet, és kezdőként is kitűnő eredményeket érhet el vele. Fogja az apró tincseket a hajvasalóba és, húzza végig a hajon legalább kétszer

Hajvasalás előtt

Amire figyelnie kell hajvasalás előtt: fésülje teljesen gubancmentesre a haját, esetleg használjon valamilyen hő védő krémet a hajra a vasalás előtt, de a legtöbb hajvasaló már hővédő bevonattal rendelkezik, így használatuk biztonságos. Használat előtt mindenképpen győződjön meg róla, hogy a hajvasaló vizes vagy száraz hajon használható-e.

Ha a haja hajszárítás után egyenes, de a nap folyamán hajlamos bekunkorodni, hordja oldalt fésülve! A plusz súly megakadályozza, hogy a nap végére hullámosan végezze a haja.

Mindig legyen egy jó esernyő kéznél

Ha megfigyelte már, hogy pára és víz hatására göndörödik a haja, soha ne felejtse otthon az esernyőjét. Szellőztessen a lakásában, illetve az irodában ezzel megelőzi, hogy a párától az esti randevúra már göndörödő hajjal menjen.

Bár hajunk egészségét és minőségét táplálkozásunk, életvitelünk, hajápolási szokásaink határozzák meg, a genetikai tényezőket nem tudjuk befolyásolni. Hajunk típusát és a hajhullás mértékét is nagyban befolyásolja a genetika, ami ellen esetenként csak a hajbeültetéssel lehet küzdeni.

Forrás:


Egy válasz