FU!Ez egy tű!

A FUE, azaz a Follicular Unit Extraction módszer a legnagyobb áttörés volt a hajátültetés, hajbeültetés történetében.

A mikrosebészet fejlődésének köszönhetően a legfelkészültebb szakemberek már FUE és SafeSystem-FUE2 módszert is megkülönböztetnek.

A FUE eljárás

A hajátültetés során a hajszálakat a természetes – follikuláris egységnek nevezett – 2-5 hajszálat tartalmazó csoportjaiban ültetjük át a tarkótájról a hormonális hatásra érzéketlen, tehát soha ki nem hulló hajat.

A kiemelt graftokat – azaz a természetesen növekvő hajszálcsoportokat, tartalmazó kicsiny szigeteket – a hajhiányos területre ültetjük be. Ezek ott megtapadnak és ugyanúgy nőnek, mint az eredeti helyükön.

A gyakorlatban ez a következőképpen zajlik

– Először egy kb. 1 mm átmérőjű, speciális, ún. FUE-tűvel kiemeljük a donorterületről az egyes follikuláris egységeket.

– Ezeket – átmenetileg – sóoldatban, 4-5 °C-fokra hűtve tároljuk.

– Ezután előkészítjük a befogadó területet, majd az ún. implanterrel behelyezzük a follikuláris egységeket.

FUE2

Az ezzel a technikával végzett hajátültetés teljesen természetes és végleges hatást biztosít, A sikeres beavatkozás után még egészen közelről sem állapítható meg, hogy átültetett hajról van szó. A precíziós eszközöknek köszönhetően minimális a károsodás a donorterületen.

Miután az áthelyezésre kerülő hajszálak genetikai adottságaiknak köszönhetően ellenállnak a kopaszodást okozó tesztoszteronnak, ezért soha nem vékonyodnak el és nem hullnak ki. Az átültetett hajszálak beültetési iránya, mélysége, dőlésszöge szabályozott, tökéletesen megfelel az eredeti állapotnak, ezért a valódival mindenben megegyező, természetes hatást érhető el.

A szakemberek a bőr két felső rétegén dolgoznak, a hámon illetve az irhán, ezért a beavatkozás legjobban a tetováláshoz hasonlítható, csak finom, helyi érzéstelenítésre van szükség. A hajszálcsoportokat – follikuláris egységeket – egy, a behelyezésükhöz kialakított, speciális eszközzel tesszik át. Az eljárás kifinomultságának köszönhetően semmilyen nyoma nem marad a transzplantációnak sem a donor-, sem a célterületen.

Forrás: