Ricinusolajat a hajnak!

Ismerős a száraz, töredezett hajvég és a fésűben visszaköszönő hajcsomó? Használj ricinusolajat!

A ricinusolaj használata egyszerű!

A megoldás nem feltétlenül az üzletekben kapható hajápoló szerekben keresendő, amelyek ráadásul a pénztárcádat sem kímélik. A ricinusolaj sűrű, olajos állaga révén puhává teszi a hajat, megerősíti a hajszálakat, ráadásul hajnövesztő hatású is, s emellett igen kedvező áron szerezhető be bármely patikában! A legtöbb helyen egy 30 ml-es kiszerelésű olaj, párszáz forintért kapható.

haj, frizura

Hajmosás előtt kend fel a hajad egész felületére, ügyelve arra, hogy a fejbőrre, illetve a hajvégekre is jusson ricinusolaj! Húzz rá zacskót, majd 40-45 percig hagyd rajta! Mivel a ricinusolaj igen sűrű, ezért érdemes utána kétszer, vagy akár háromszor is hajat mosni, hogy biztosan mindet eltávolítsuk.

Egy derékközépig érő hajra, egy egész üveget érdemes felhasználni, a könnyebb kenhetőség érdekében pedig egy tojássárgájával ajánlott felhígítani az olajat. Ezt hetente egyszer-kétszer kell ismételnünk.

Kend a szempilládra is!

Ahogyan a hajon, úgy a szempillánkon is jótékonyan hat a ricinusolaj. Szempillafésűre vagy akár fültisztítóra téve is felkenhető a pillákra. A szépségápolás mellett, sok betegség kezelésére is használható a ricinusolaj. Elfogyasztva hashajtó-hatású, így enyhíthető a székrekedés, továbbá alkalmazható bőrproblémák esetén is, mivel gyulladáscsökkentő hatása is van.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.