Influenza – Véget ért az országos influenzajárvány

Véget ért a hat hete kezdődött országos influenzajárvány, mivel az országosan regisztrált betegszám a múlt héten a járványküszöb alá csökkent, de az ország egyes területein még terjed a betegség – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatal (ÁNTSZ) szerdán.

Az ÁNTSZ azt írta: a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentéseinek alapján végzett becslés szerint március 17. és 23. között 28 százalékkal kevesebben, 11 300-an fordultak influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz, mint az azt megelőző héten.

orvos10

Az Országos Epidemiológiai Központ jelentése szerint a 12. héten a fővárosban és 16 megyében csökkent, két megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves) emelkedett, Békés megyében nem változott az influenzás tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma.

A virológiai vizsgálatok az ország tizenkét közigazgatási területén 23 influenzavírust azonosítottak, a megbetegedéseket – egy kivétellel – az influenza A vírus okozta.

Az ÁNTSZ honlapján olvasható tájékoztatás szerint az influenzajárvány miatt elrendelt kórházi látogatási tilalmak többségét mostanra visszavonták, a szerdai állapot szerint már csak a fővárosi MH Egészségügyi Központban (Honvédkórház), a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban és a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézetben van részleges látogatási tilalom.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.