Ma van a Lilanap: az epilepsziások melletti kiállás, szolidaritás napja

A Purple Day – Lila Nap egy alulról szerveződő mozgalom, amely az Egyesült Államokból indult 2008-ban. Alapítója Cassidy Megan, egy fiatal kanadai lány, aki egy iskolai felvilágosító óra után döntött úgy, hogy kiáll az iskolatársai elé, és mesél az epilepsziával járó mindennapokról.

Azóta számos nemzetközi szervezet és alapítvány több mint 120 országból csatlakozott a kezdeményezéshez, többek között a Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány is. A cél, hogy felhívják a közvélemény figyelmét az epilepsziára, és erősítsék az emberek epilepsziával kapcsolatos öntudatosságát világszerte.

A hazai szervezők arra kérnek minden érintettet, családtagot, szimpatizánst, hogy március 26-án valamilyen lila ruhadarabbal, kiegészítővel üzenjen az epilepsziával élőknek világszerte:

"nem vagytok egyedül!”

„Magyarországon sajnos még mindig rengeteg a tévhit az epilepsziával kapcsolatban. Hatalmas az információhiány, és számos rossz előítélet él az emberekben. Még mindig nagyon kevesen vannak, akik a különböző közösségekben nyíltan tudják vállalni a betegségüket. A Lilanap célja, hogy ledöntse azt a még ma is élő erős stigmát, ami miatt az epilepsziával élők kirekesztve érzik magukat” – mondta el Mészáros László, a Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány alapítója és Purple day® nagykövet.

lila

Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány

A Magyar Epilepsziával Élők Alapítványát 2011-ben alapította Mészáros László. A szervezet célja hogy támogatást nyújtson az epilepsziával élőknek, és segítse őket a mindennapokban. Az epilepsziával élők életminőségének javítása, a betegek érdekképviselete, a szociális háló kialakításának segítése, az epilepszia melletti kiállás, a szolidaritás elősegítése.  Magyarországon jelenleg több mint 150 000 epilepsziás ember él.

Az idei évtől adójának 1%-os felajánlásával is segítheti az alapítvány munkáját.
A Magyar Epilepsziával Élők Alapítvány adószáma: 18206816-1-03.

 

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.