Műemlék templomot véd az Ökumenikus Segélyszervezet

Újabb helyszínen, Tiszaburán kapcsolódott be a belvíz elleni küzdelembe az Ökumenikus Segélyszervezet.

A Közép Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal együttműködésben a szervezet szivattyúi és önkéntesei a település református templomának megóvásáért dolgoznak. Az árpád kori műemlék a Tisza emelkedésével került veszélybe.

A hiánypótló készülékek a nap 24 órájában működnek a Segélyszervezet munkatársainak folyamatos felügyelete mellett.  A védekezésre előreláthatólag további egy hétig lesz szükség, annak elkerülése érdekében, hogy a víz az épületbe jutva maradandó károkat okozzon.

Az Ökumenikus Segélyszervezet köszöni a 13 53-as  adományvonalra eddig érkezett több mint 58 ezer hívást és továbbra is bíztat mindenkit, hogy aki teheti, akárcsak egyetlen hívással, 250 forinttal segítse folytatódó munkáját.

templom

Az elmúlt hetekben a Segélyszervezet munkatársai és önkéntesei már több millió forint értékben nyújtottak segítséget a rendkívüli időjárás károsultjainak.

A tornádó sújtotta vajdasági Tordán építőanyaggal segítették a károsult családokat, miközben itthon Jász-Nagy-Kun-Szolnok megyei településeken, Jászalsószentgyörgyön, Alattyánban és Jásztelken is bekapcsolódtak a belvíz elleni küzdelembe, a Zagyva folyó mentén telepített, hiánypótló szivattyúkkal.

A Segélyszervezet munkáját a Vodafone Alapítvány 3 millió forinttal támogatta a Vodafone Humanitárius Alapon keresztül.

Forrás: