Bevásárlási lázban gondoljunk a szegényekre is

Az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei december 16-án, advent harmadik vasárnapján 11 és 14 óra között az egyik legforgalmasabb budapesti áruház bevásárlóközpontjában osztottak elgondolkodtató bevásárló listákat.

Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: az bevásárlási rohamra időzített akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a karácsony előtti napokban, amikor boltokat járva azon igyekszünk, hogy szeretteinket hasznos ajándékkal lepjük meg, szánjunk egy percet és egy telefonhívás formájában néhányszáz forintot azokra is, akik tényleg rászorulnak adományunkra!

A 1353-as adományvonal hívásával bárki 250 forinttal támogathatja a Segélyszervezet szegényekért végzett munkáját, hogy minél többek nélkülöző családnak lehessen szebb a karácsony, és könnyebbek a hétköznapok!

Bárki segíthet!

A 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal, az ország egyes áruházában kapható adománykupon megvásárlásával pedig kupononként 200 forinttal. A segélyszervezet adománygyűjtő pontot állított föl a budapesti Vörösmarty téren megrendezett adventi vásár területén, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a vásárba érkezőktől.

A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományozók pedig egy a szolnoki családok átmeneti otthonban készült mézeskalácsívet kapnak ajándékba. Közvetlenül az Adománypont mellett, a Magyar Posta házikójánál a 250 forintba kerülő karácsonyi képeslapok megvásárlásával is csatlakozni lehet a gyűjtéshez.

zacsk%25C3%25B3k

A budapesti Andrássy úton sétálók az Operaház által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor árával, míg átutalással vagy csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon lehet támogatni a rászorulókat. Aki rendelkezik bankkártyával, az a www.segelyszervezet.hu oldalon található adományboltban többféle adományozási lehetőség közül választhat.

Az Országos Adventi Pénzadománygyűjtés célkitűzéseiről

ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek! – a gyűjtés jelmondata magában foglalja az Ökumenikus Segélyszervezet egész éves munkáját átható törekvését is: a nélkülözők nehézségeinek enyhítése mellett sorsfordító esélyt, kitörési pontot szeretne nyújtani a szegénységből.

A Segélyszervezet intézményein és országos segélyközpontján keresztül több tízezer embertársunknak segít. Egész éves munkája során az Ökumenikus Segélyszervezet többek között élelmiszerrel, ruhával, tűzifával, gyógyszerrel, tanszerrel támogatja a nélkülöző családokat; étellel, melegedővel, szálláslehetőséggel segíti a fedélnélkülieket.

A Segélyszervezet szociális és fejlesztési központjai felzárkózást segítő programokkal támogatják a nehéz sorsú gyermekeket; képzéssel, tanácsadással nyújtanak segítséget a hátrányos helyzetű álláskeresőknek a munka világába való visszakerülésben.

Forrás: