Anyák napja – a generációs különbség ne álljon közétek!

Anyák napján a legnagyobb boldogságot minden bizonnyal azzal okozhatjuk, ha többet adunk magunkból anyukánknak, éreztetjük vele, milyen fontos szerepet tölt be az életünkben!

Íme néhány ötlet a generációs különbségek legyőzéséhez.

A generációs különbségeket könnyű legyőzni – csak akarni kell. Anyák napja remek alkalom arra, hogy megfogadd ezeket az ötleteket.

1. Tervezz hetente egy napot, amikor igazán az anyukáddal vagy. Ez bármi lehet: séta a városban, kirándulás, vagy bármi olyan program, amit mindketten élveztek.

Ez nagyszerű alkalom ahhoz, hogy ismét közelebb kerüljetek egymáshoz, és megbeszélhess vele olyan dolgokat, amik a szívedet nyomják.

Ha úgy érzed, nem vagy még kész arra, hogy egyedül töltsd az időd anyukáddal, szervezz be egy másik családtagot vagy barátot is. Megoldás lehet az is, ha olyan programot választasz, ahol tudod, hogy mások is lesznek. Már maga az ötlet, hogy egy kicsit együtt legyetek is nagy örömet fog okozni!

2. Engedd közelebb! Nem kell, hogy életed minden apró részletét megoszd anyukáddal, ám ha mesélsz neki arról, mi történik az iskoládban, a barátaiddal, és mi az ami mostanában foglalkoztat, az segíti a kötődést, és a beléd vetett bizalmat is tovább mélyíti.

Mindezzel biztosíthatod, hogy megértse, felnőttél, és igyekszel jó és okos döntéseket hozni. Ráadásul, ha Te magad mesélsz, anélkül, hogy neki kérdezősködnie kéne, azzal megóvod magatokat attól, hogy úgy érezzétek, nyaggat.

Fotó: 123rf.com

Mutasd be neki a barátaidat, hiszen a szülőknek sokkal könnyebb, megjegyezni a neveket, ha arcokhoz kapcsolhatják őket. Hidd el, nagyobb szabadságot kaphatsz, ha tudja, kikkel töltöd a szabad idődet.

3. Érdeklődj az életéről. Anyukád történetei a munkájáról és barátairól lehet, hogy távol állnak tőled, de sosem tudhatod, mikor veszed majd hasznát ezeknek az információknak. Örülni fog, ha látja, hogy érdeklődsz iránta.

4. Mesélj neki az értékrendedről! Könnyebb, ha először általános, mindenkit érintő témákat választasz. Ha megosztod anyukáddal, mi a véleményed a barátságról, szerelemről, büszkeségről, háborúról, szegénységről, környezetvédelemről stb. meg lesz lepődve, mennyivel érettebb vagy, mint gondolta.

5. Ne veszítsd el a fejed! Természetes, hogy vannak dolgok, amikben nem értettek egyet. A legfontosabb, hogy mindezt tisztelettel tedd! Ahelyett, hogy kiabálva, elrohanva fejezd ki egyet nem értésedet, próbálj meg higgadtan érvelni, okos kompromisszumokat hozni.

Ez nem mindig könnyű, ám a legjobb módja annak, hogy bebizonyítsd, éretten tudsz viselkedni. Ha esetleg mégis elvesztetted a fejed, mutasd meg anyukádnak, hogy elég érett vagy ahhoz, hogy levond a következtetéseket, és bocsánatot tudj kérni.

A tökéletes anyák napjához talán ezek túl nagy elvárások, de aggodalomra semmi ok! A legszebb napok anyukádnak mindig is azok lesznek, mikor váratlanul leped meg Őt valamivel!

Tehát, válassz egy napot, mikor látod, hogy fáradt vagy elfoglalt, és rendezz cserenapot: készíts neki reggelit, rejts el egy „szeretlek” cetlit a táskájában, főzz neki egy teát vagy kávét mikor hazaér, vagy készítsd el Te a vacsorát. Hidd el, igazi meglepetés lesz!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.