Iker halál egy orvosi műhiba miatt!

Nyomozást rendeltek el nemrég abban az ausztrál kórházban, ahol véletlenül egy ikerterhes nő egészséges magzatán végeztek abortuszt az orvosok.

A magzatok közül az egyik súlyos veleszületett szívbetegséggel jött volna a világra, amelyen csak egy sor bonyolult és kevés sikerrel kecsegtető műtéttel tudtak volna segíteni. A nő végül a 32 hetes magzat elvetetése mellett döntött, az orvosok azonban a rossz ikernek adták be a halálos injekciót.

A kórház szóvivői "borzasztó tragédiának" nevezték az esetet. "A Melbourne-i Királyi Női Kórházban rettenetes orvosi műhiba történt nemrég. Jelenleg is folyik a nyomozás, a család pedig továbbra is minden támogatást megkap az intézményünktől" – olvasható a kórház nyilatkozatában.

r0wcrus04

A nő végül sürgősségi császármetszésen esett át a beteg magzat miatt. Victoria állam egészségügyi minisztere, David Davis szerint a kórházi nyomozást független szakértők is figyelemmel kísérik majd. "Minden erőnkkel azon leszünk, hogy kiderítsük, ki és hogyan hibázott" – mondta el a miniszter.

"Nem hiszem, hogy bármilyen következtetést le kellene vonni a mostani esetből, azon a tényen kívül persze, hogy mennyire tragikus dolog történt" – nyilatkozta Ted Baullieu, állami elöljáró. "A nyomozás rendkívül alapos lesz, ezt megígérhetem, addig azonban mindenkitől megértést és diszkréciót kérek, hiszen ezek nagyon nehéz idők mind a család, mind a kórház dolgozói számára."

Forrás: