Annyira élvezem én a strandot…

A Balaton-parti önkormányzatok, üzemeltetők erőfeszítései tükröződnek a fürdőhelyek színvonalának megítélésében, amely néhány tizedszázalékkal tovább javulva az idén átlagosan 4,4-es érdemjegyet kapott a szavazóktól egy frissen zárult felmérés szerint.

Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu szerkesztője számolt be a portál harmadik alkalommal lebonyolított strandértékelő akciójáról az MTI-nek pénteken. A strandokról információkat közlő, azokat bemutató portál napokban befejeződött felméréséről elmondta, hogy a szavazóknak iskolai osztályzatokat adva kellett minősíteniük, milyennek ítélik meg az általuk ismert balatoni strandokat. Szavazni tíz témakörben lehetett, ezek között szerepelt a víz, a part, a strand és az illemhelyek állapota, a parkolási lehetőségek és a vendéglátás színvonala is.

Az osztályzásba 2683 olyan ember kapcsolódott be, aki a saját adatait is megadta, így ki lehetett zárni a többszöri voksolást. A portál működtetői csak azt a strandot értékelték, amelyet legalább 35-en minősítettek, ennek alapján összesen 35 strandról tudták kiállítani a "bizonyítványt".

Az osztályzat szinte minden esetben és területen a tavalyi jó eredményekhez hasonlóan alakult, néhány helyen javulást mutatva. A 35 strand összesített átlagjegye a két évvel ezelőtti 4,2-es, valamint a tavalyi 4,35-as osztályzatról 4,4-re emelkedett. A leggyengébb eredményű fürdőhely is elérte a "jó" átlagosztályzatot.

ukri5st1

A legrosszabb jegyet az idén is az illemhelyek, zuhanyzók, öltözők állapota, tisztasága kapta, a másik "leggyengébb láncszemnek" ezúttal is a parkolási lehetőségeket jelölték meg a szavazók. Az összesített átlag szerint ugyan ez a két témakör is megkapta a 4,2-4,3-as osztályzatot, de ez strandokra lebontva egyes esetekben közepes minősítést is takar. A legjobb osztályzatokat immár hagyományosan a parti területek állapotára, gondozottságára adták le a voksolók.

A tavalyi eredményhez hasonlóan az idén is a gyenesdiási Diás strand kapta a legjobb jegyeket. A második helyen az alsóörsi Községi strand, a harmadik helyen a vonyarcvashegyi Lidó strand végzett. A fürdőhelyek között több olyan is akad, amelyik a ragyogó színvonalú szolgáltatásai ellenére azért nem kerülhetett "dobogóra", mert rosszak a parkolási lehetőségei vagy sokallták a belépőjegyek árát a szavazók.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.