Milyen az egynapos méregtelenítés?

A gyümölcs-, zöldségnap – egynapos méregtelenítés – kevés előkészületet igényel, bárki bármikor nekifoghat. Mit kell tudni a méregtelenítő hatású zöldségekről és gyümölcsökről?

Egy napig fogyassz méregtelenítő hatású zöldségeket és gyümölcsöket!

Mivel az egynapos méregtelenítés sokkal kevésbé terheli meg a szervezetet, mint az elhúzódó böjt, a szervezet megkapja a létfenntartásához szükséges anyagokat, mi jóllakhatunk, az emésztőrendszer működése ezzel szemben lelassulhat, mivel elegendő, hogy teljes kapacitása törtrészét vesse latba. Ezáltal megpihenhet és regenerálódhat.
Az elfogyasztott gyümölcs vagy zöldség enyhe hashajtó hatása valósággal kiseprűzi a szervezetben felszaporodott mérgeket, kihajtják a vizet a szövetekből, és megnövelik a sejtek oxigénellátását. Heti egyszeri zöldség- vagy gyümölcsnap ugyanolyan tisztítóhatású, mint a szigorú böjt. A gyümölcs- és zöldségkúrák egyetlen megkötése, hogy csak vizet szabad inni.
Tea vagy kávé semmiképpen ne szerepeljen az aznapi menüben, mert ez elronthatja a kúra jótékony hatását. Mit válasszunk? Kerüljük a citrusféléket, valamint a banánt és az avokádót, mivel keményítőtartalmuk túl magas.

zöldsegek

Ehelyett a következőkből válogassunk:

Méregtelenítő hatású ételek

Alma: Magas rostanyag- és galakturonsav-tartalma miatt kiválóan alkalmas méregtelenítéshez.

Sárgarépa: Elõsegíti az emésztést, tisztítja a bõrt és javítja a látást.

Cékla: Kiváló méregtelenítő hatású, átmossa a májat és a vesét. Javítja a vér összetételét, enyhít a menstruációs panaszokon.

Káposzta: megtisztítja a bélnyálkahártyát. Fokozza a bélgáztermelést, mivel lebontja a bélben rothadó anyagokat.

Zeller: Kihajtja a szövetekben felhalmozódott salakanyagokat.

Uborka: Természetes vízhajtó, a húgysav kihajtásával enyhíti a reumás panaszokat. Gyors méregtelenítő hatású.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.