Miben segíthet diabétesz esetén a méregtelenítés?

Ha cukorbetegséggel küzdesz, esetleg ismerősöd cukorbeteg, feltétlenül érdemes elolvasnod az alábbiakat.

A cukorbetegség a legtöbb esetben folyamatos gyógyszerszedéssel, mesterséges édesítőszerek használatával és fokozott zsírraktározással jár együtt. E tényezők bármelyike már önmagában is komoly rizikótényező a májfunkció, az egészséges méregtelenítés szempontjából. Ha azonban a beteg a hatékony méregtelenítés szempontjai szerint átalakítja életmódját és étrendjét, számos panasza enyhülhet, és megelőzheti a későbbi májproblémák kialakulását is.

A cukorbetegség azonban sok esetben rendszeres gyógyszerszedéssel és fokozott zsírraktározással is együtt jár, ami többletmunkát jelent a máj számára is. A léböjtkúrák s más agresszív, ún. „tisztító” eljárások viszont kifejezetten veszélyesek lehetnek diabétesz esetén, ezért ily módon nem javasolt a mérgek semlegesítése. Ha azonban a beteg az orvosi előírásokat betartva a méregtelenítés és a májvédelem speciális szempontjai szerint átalakítja az étrendjét, jobb életminőséget érhet el.

Hogyan méregtelenítsen a cukorbeteg?
– Naponta kb. 2 liter folyadék bevitele szükséges. Ezenkívül matcha teát és sószegény leveseket is lehet inni. Alkoholt azonban lehetőleg egyáltalán ne igyon!
– Hetente legalább 30 percnyi közepes nehézségű testmozgást végezzen friss levegőn!
– Növelje a gyümölcsök és a zöldségek mennyiségét amennyire csak az engedélyezett szénhidrátmennyiségen belül ez lehetséges! Lehetőleg biogazdaságból származó élelmiszereket fogyasszon. A méregtelenítést különösen jól segítik a káposzta- és citrusfélék, valamint az olyan aromás-erős fűszerek, mint a gyömbér, a torma és a wasabi.
– Korlátozza a vörös húsok, a tejtermékek és a tojás fogyasztását! Kerülje a feldolgozott élelmiszereket, különösen a fehér lisztet, a fehér rizst és a cukrot. Mondjon búcsút a rántott ételeknek és a gyorséttermeknek!
– Keresse azokat az élelmiszereket, amelyeknek alacsony a vércukorszint-emelő indexük. Ilyenek például a zöld színű zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonaféleségek, a gyümölcsök közül pedig a körte és az alma.
– Ne érintkezzen a festékekkel, műtrágyákkal, gyom- és rovarirtó szerekkel!
– Szedhet természetes máriatövis-kivonatot tartalmazó Silegon 140 mg étrend-kiegészítő kapszulát is. Ez a készítmény természetes máriatövis-kivonatot tartalmaz. Folyamatosan és kúraszerűen is szedhető. Reggel és este 1-1 kapszulát kell bevenni. Évszázadok óta ismert tény, hogy ennek a gyógynövénynek a kivonata hozzájárulhat a szervezet számára toxikus anyagok eltávolításához, a májsejtek természetes regenerációjához, az emésztőrendszer, főként a máj és az epe egészséges működéséhez.

Fontos tudnivaló: A Silegon 140 mg-ot forgalmazza a Teva Magyarország Zrt. Forgalmazza a Teva Magyarország Zrt. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. További hasznos információk a méregtelenítésről cukorbetegeknek: www.silegon.hu.

teva_18021

Forrás: