A téli csillagjegyek egészséghoroszkópja

A nyilas, a bak és a vízöntő csillagjegy szülöttjeire a téli hónapok egészséghoroszkópja jellemző.

A Nyilas egészséghoroszkópja

A Nyilas jegy szülöttei híresek a szabadság iránti vágyukról és ennek megfelelően gyakran különleges sportokat választanak. A lovaglás az ő sportjuk, de mégsem ajánlott a gyenge combcsontok miatt.

Ha a Nyilas jegy szülötte vagy a csípő környékére, az izmokra, és a combjaidra kell fokozottan odafigyelned. A vénák, és az artériák is jelentős mértékben befolyásolják a májad és a tüdőd, valamint a motoros idegeid. A csigolyák és a combcsont a legsérülékenyebb testrészeid.

Nem ajánlott a fentiek miatt olyan sportokat végezni, ahol a lábat, combot nagyon megerőlteted, ilyen például a lovaglás. Az isiászban szenvedők, nagy valószínűséggel a Nyilas jegy szülöttei. Mivel a tűz az uralkodó elemed, gyakran előfordulhat, hogy felmegy a lázad.

Szintén a tűz uralkodása miatt, egészségesebb a vegetáriánus étrend. A gyümölcsök hűtő hatással vannak rád, főleg a citrusfélék és a banán, valamint a bogyós gyümölcsök. Sok vizet azért kell innod, mert gyorsan kiszáradsz.

A különösen károsítja a csontokat, ezért azt is tanácsosabb elkerülni. Más hasznos élelmiszerek a spárga, kukorica, endívia, uborka, vörös káposzta, alma.

A Bak egészséghoroszkópja

A Bak csillagjegy szülöttei fiatalosságukkal hívják fel magukra a figyelmet, de sajnos az izületeikkel gyakran baj van.

Ha a Bak jegyében születtél, akkor megfontolt és érett személyiség vagy. Idősebb korban minden megfordulhat, és továbbra is fiatalos maradsz, amit a korán megtanult megfelelő táplálkozási szokásoknak is köszönhetsz.

A gyenge pontjaid az izületek, mindközül főleg a térded a veszélyeztetett, de a hajad, a fogak, és a bőröd, valamint az idegeid és a gyomrod is gyengébb, mint kellene.

Nem gyakran vagy beteg, de ha mégis akkor a tünetek nagyon makacsok és nem múlnak el, vagy ha mégis kialakulhat a hypohondria. Aggodalom és szorongás hatására egészségügyi problémák merülhetnek fel. Akár szívinfarktust is kaphatsz, ha nem vigyázol és sok a stressz az életedben. Mindennek tetejébe még érszűkületet is kaphatsz.

csillagjegyek25

Mivel a Bak hideg jegy, tanácsos meleg ételeket és húst fogyasztanod. Szükséged van olyan élelmiszerekre, amik vasban gazdagok. A magnéziumot tartalmazó ételek is hasznosak, mert nyugtatják az idegeket és pihentetik az izmokat.

Javallt a forró levesek és fűszeres ételek fogyasztása, különösen a téli hónapokban. Igyál friss zöldségleveket, hogy megelőzd az érelmeszesedést. Jótékony ételek közé tartozik számodra, a rozs, a mandula, a tojás, a hal, a kókusz, a kelkáposzta, a póré- és vöröshagyma.

A Vízöntő egészséghoroszkópja

A Vízöntő jegy szülöttei idegesek és érzékenyek, és emiatt hajlamosak a hirtelen megbetegedésekre. Gyakran allergiásak vagy bizarr baleseteket szenvednek.

Ha a Vízöntő csillagjegyben születtél, figyelned kell a síp- és bokacsontjaidra, és úgy általában az alsó végtagok csontjaira. Amire még nagyon figyelned kell az a vérkeringés, a légzés, és a látás.

A Vízöntő egy ideges és érzékeny jegy, kifejezetten káros, hogy habozol, mert emiatt tovább betegeskedsz. Fokozottan hajlamos vagy arra, hogy visszerek alakuljanak ki a lábadon, de vérnyomás- és szívproblémákkal is küzdhetsz.

A lábszárak és a boka keringési rendszerére különösen oda kell figyelj. Hajlamos vagy a hírtelen megbetegedésekre is, mint például az allergia, de a bizarr balesetek sem állnak távol tőled, a különböző idegi rendellenességekről nem is beszélve.

Olyan élelmiszereket fogyassz, ami serkenti a vérkeringést, mint például a chili, a bors. A piros színű ételek a leghatásosabbak számodra, répát, retket, paprikát, sáfrányt, epret minden mennyiségben ehetsz. Figyelned kell a vas és magnézium szintedre is.

A rendszeres légző gyakorlatok, és a nyugtató sportok, mint a jóga, Tai-Chi fontosak számodra, hogy karban tartsanak. Arra is sor kerülhet a túlérzékenység miatt, hogy szabálytalanul veszed a levegőt. Sok oxigénre és vízre van szükséged, a nyugalomhoz, de kerüld a szénsavas italokat.

Forrás: https://napidoktor.hu/