Természetes gyógymódok nőknek!

A növények gyógyhatásáról felhalmozott tudás az emberi civilizáció kulturális és intellektuális fejlődésének nagyszerű bizonyítéka, mely tudást most a kezébe veheti szerencsés nyertesünk.

A nők jobban figyelnek testük jeleire, mint a férfiak. A hölgyek hallgatnak megérzéseikre és hagyatkoznak a gyógynövényekkel kapcsolatos tapasztalataikra.

különféle panaszok oki kezelésére és az általában sok komponenst tartalmazó növényi alapú készítmények sokféle hatásának kihasználására irányuló erősödő igények egybecsengenek a fitoterápia szemléletmódjával: azzal, hogy lehetőség szerint a szervezet saját védekező és regenerációs mechanizmusait kell serkenteni.

E nőknek írt gyógynövény-könyv számos egyszerű, hagyományos gyógymódot, receptet mutat be, de kiterjedten foglalkozik tudományosan igazolt hatású gyógynövényekkel is. Gyakorlati útmutatást ad arról, hogyan vigyázzanak egészségükre a nők, hol van lehetőség a gyógynövény alapú készítmények öngyógyításban való alkalmazására.

A könyvben gyógymódokat találhatunk a menstruációs kellemetlenségekre. A fájdalmas havivérzésre például poloskavészből, vagy libapimpóból készült teát ajánl, mely bár szelíd gyógymód, de kíméletlenül elbánik a fájdalommal.

A változókori hőhullámokra a citrom és tengeri só keverékéből készített fürdőket ajánlja a könyv. Ezek azonban csupán kiragadott példák voltak a megannyi természetes gyógymód közül. A könyvben még számtalan pénztárcakímélő, alternatív ötlet található a külső és belső bajokra.

Forrás: