Szív küldi szívnek szívesen – Otthoni szívvizsgálat

Szívünk egész testünket működteti, nem árt tehát figyelni rá. A számtalan diagnosztikai vizsgálat közül most a kardiológiai szakorvosi konzultációról és az ultrahang vizsgálatról írunk.

kardio_250x2501A szívünk a szervezetünk motorja. Törődjünk vele, ismerjük meg állapotát! Ha baj volt rehabilitációra van szükség, de fontos a megelőzés szempontjából is. Mindezek érdekében a sokféle diagnosztikai eljárás közül ezúttal két fontosról lesz szó: a kardiológiai szakorvosi konzultációról és az ultrahang vizsgálatról.
Az első vizit során személyre szabott kivizsgálási tervet készít a szakorvos a szív, és az ezzel szorosan összefüggő érrendszeri betegségek diagnosztizálására, kezelésre és gondozásra. Szűrésre kerül a vérnyomás, hiszen a normálistól eltérő vérnyomás nagy veszélyt jelent! Ez a vizsgálat fényt derít az esetleges koszorúér problémákra, vizsgálja a mellkasi fájdalmakat és a felmerülő szívritmuszavarokat, valamint a billentyű elégtelenségeket is.

Végezetül ultrahanggal is képet alkotnak a szív állapotáról, mely vizsgálat teljesen fájdalommentes. Az ultrahangos vizsgálat, tájékoztatást ad a szív státuszáról: alakjáról, nagyságáról, mozgásáról, és az esetleges érszűkületekről.

Különleges szívgyógyászat szolgáltatást kínálnak Budapesten a Benyovszky Orvosi Központban. Az Home-Kardiológia azoknak szól, akik mozgásukban akadályozottak, illetve egyéb okból választják inkább az otthoni körülmények között elvégezhető vizsgálatot, s szükség esetén az ellátást.

Belvárosi kerületekben (VIII., IX., V., VI., VII.) élő páciensek vehetik igénybe, akik nem tudnak elmenni a rendelői vizsgálatra, előzetes bejelentés alapján az orvosi vezetővel rendelkező gyógyító team házhoz megy a vizsgálatra. Erre a szakorvos saját autóval, asszisztenciával és a szükséges gépi felszereléssel érkezik. Abban az esetben, ha a 24 órás felszerelhető Holter (EKG monitorozás) készüléket kell a vizsgálat céljából a betegnél hagyni, erre is van lehetőség.

Forrás: