Influenza – Európában már lassul a járvány terjedése

Lassul az influenzajárvány terjedése Európában – írta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton a Facebook-oldalán.

Az ÁNTSZ közlése szerint az elmúlt héten további országok jelentettek csökkenő influenzaaktivitást az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (ECDC), így összességében lassul a járvány terjedése Európában.

Ugyanakkor még mindig kiterjedt az influenzajárvány az Európai Unió 19 országában, köztük a szomszédos Ausztriában, Szlovéniában, és ebben a szezonban első alkalommal Romániában is.
Hat országban (Bulgária, Finnország, Németország, Görögország, Magyarország és Románia) nőtt, tizenháromban változatlan maradt, kilencben pedig csökkent az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma.
Az elmúlt héten a betegek légúti mintáinak feléből mutatták ki valamelyik influenzavírust – írta az ÁNTSZ.

natha%252864%2529

A tisztiorvosi szolgálat szerdán azt közölte, hogy Magyarországon tovább emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, az előző hetinél negyedével többen, 40 500-an fordultak orvoshoz.
Az ÁNTSZ honlapján közzétett adatok szerint országszerte több mint harminc kórházban, illetve ápolási intézetben van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzajárvány miatt.

Forrás: