Influenza – Látogatási tilalom a mosonmagyaróvári kórházban

Az influenzaszerű megbetegedések miatt részleges látogatási tilalom lép életbe pénteken a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézetben – közölte az intézmény főigazgató-főorvosa a város kommunikációs cégén keresztül csütörtökön az MTI-vel.

Bertalan István tájékoztatása szerint a látogatási tilalmat péntek reggel 7 órakor a szülészet-nőgyógyászati, az újszülött-, csecsemő- és gyermekgyógyászati, valamint az intenzív osztályon rendelik el, határozatlan időre.

Hozzátette: a súlyos állapotú betegek látogatása az osztályvezető főorvossal történt előzetes egyeztetés alapján lehetséges.

k%25C3%25B3rh%25C3%25A1z

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján szerdán közzétett adatok szerint eddig 23 kórházban és ápolási intézetben volt teljes vagy részleges látogatási tilalom érvényben az influenzajárvány miatt. Budapesten látogatási tilalmat rendeltek el a Heim Pál Gyermekkórház és a Madarász utcai Gyermekkórház fekvőbeteg-osztályain, a Szent Imre Kórházban és a Bethesda Gyermekkórház egyes osztályain.

Csütörtöktől látogatási tilalom van érvényben Békés megye kórházaiban, péntektől pedig Fejér megye valamennyi, fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi intézményében is.

Forrás: