Zivatarokkal tarkított kora nyári idő

A változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, többfelé várható zápor, zivatar, amelyet helyenként felhőszakadás kísérhet. A délkeleti szél megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Légköri front nem éri el térségünket, de a magasban kissé melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Gyenge melegfront jellegű hatás miatt a különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

eso

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan emelkedik, több helyütt elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet. Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja általában alacsony marad, de helyenként közepes is lehet. Elkezdődött a csalánfélék virágzása, pollenjük egyelőre jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Alacsony koncentrációban előfordulhat még a nyír, a kőris, a tölgy, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul.

Forrás: met.hu