Változóan felhős időnk lesz, több helyes esővel

Nyugaton nagyobbrészt felhős idő várható, másutt hosszabb napos időszakokra is számíthatunk, majd délután dél, délkelet felől növekedni, vastagodni kezd a felhőzet.

Az ország nagy részén csapadék nem lesz, de helyenként kisebb eső, zápor kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad az északkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között várható.

Légköri front nem vonul át a Kárpát-medence felett, de továbbra is a közelünkben található egy magassági hideg légörvény, hatására az időjárás változásra különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad, ugyanakkor esetenként – elsősorban a Dunántúl déli részén, illetve az Alföld egyes területein – még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenje is már csak alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas, de helyenként nagyon magas is lehet.

Forrás: met.hu