Változékony időnk lesz ma

Délelőtt az északkeleti tájak kivételével még lehetnek kevésbé felhős időszakok, később egyre többfelé beborul az ég.

A nap folyamán északkelet felől nyugat, délnyugat felé egyre több helyen lehet eső, zápor. Legnagyobb eséllyel az Észak-Alföldön, legkisebb valószínűséggel a Dél-Dunántúlon alakul ki csapadék. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban továbbra is hideg levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik “olajozottan”, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. A közlekedésben résztvevők is fokozottabban figyeljenek!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja jellemzően alacsony marad, ugyanakkor esetenként – elsősorban a Dunántúl déli részén, illetve az Alföld egyes területein – még elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A többi nyáron virágzó allergén növény, így a pázsitfűfélék, az üröm, az útifű, a libatopfélék, a csalánfélék és a kenderfélék pollenje is már csak alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma általában közepes-magas, de helyenként nagyon magas is lehet.

Forrás: met.hu