Változékony idő

A Dunától keletre általában erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, míg nyugaton éjszaka kevesebb lesz a felhő, ma pedig jellemzően gomolyfelhős, napos idő várható.

A Dunántúlon néhol, keleten szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél több helyen megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 25 és 30 fok között alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A hőmérséklet a sokévi átlagnak megfelelően alakul.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék pollenkoncentrációja várhatóan jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélék virágporának koncentrációja leginkább alacsony, helyenként elérheti a közepes, esetleg a magas szintet. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Az útifű pollenje alacsony, esetenként közepes koncentrációban lehet jelen. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja általában alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu