Változatlan, tombol a nyár

Több órára ki süt a nap, emellett az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben lesz több a felhő, és ott többfelé, másutt szórványos jelleggel valószínű zápor, zivatar, amelyet néhol felhőszakadás is kísérhet.

Az élénk északi, északkeleti szél az Alpokalján és a Zemplén térségében időnként megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

Fronthatás nem várható, de folytatódik a fülledt, meleg idő, amely egyre többek szervezetét terheli meg. Ügyeljünk a folyadék pótlására!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja elsősorban az Alföld középső területein és a Dunántúl déli részén érhet el magas szintet. A csalánfélék virágpora továbbra is jellemzően magas koncentrációban lesz jelen. Helyenként közepes szintet érhet el az üröm, az útifű, a libatopfélék és a kenderfélék virágporának mennyisége is. A pázsitfűfélék, valamint a lórom pollenkoncentrációja valószínűleg alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé eléri a magas – nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu