„Üresnek éreztem magam” – Depressziós sztárok a mosoly mögött

Senki sem tökéletes, még a hírességek sem. Akad köztük szép számmal depressziós sztár, s mielőtt bárki azt hihetné, hogy akinek pénze van, semmi gondja nem lehet, Lady Gagától Sheryl Crow-n át az elhunyt Robin Williamsig igen hosszú a lista azokról, akik ezzel a problémával küzdöttek, vagy még mindig küzdenek.

Sokan gondolják úgy, hogy a világsztároknak nem sok problémájuk lehet, hiszen csaknem minden megadatott nekik, amit szerettek volna. A depresszió azonban őket sem kerüli el. Meg fogunk lepődni, hány híresség szenved vagy szenvedett ettől a hangulati zavartól. Ráadásul hosszú évek óta.

1.Lady Gaga

Az elsőszámú depressziós sztár, akiről aligha hinnénk. Az énekesnő elmondása szerint szorongással és depresszióval csaknem egész életében küzdött, nem szégyelli beismerni, hogy gyógyszert is szed rá. Interjúban beszélt arról, hogy a mentális egészségről szólni nem szégyen, érdemes megosztani másokkal a gondjainkat, hogy azok, akik ugyanebben szenvednek, erősebbé válhassanak.

2.Kristen Bell

A színésznő a főiskolán lett először depressziós. Kristen szintén úgy gondolja, hogy semmi sem gyengít le jobban, mint a mentális betegség, s azért hozta nyilvánosságra problémáját, hogy nagyobb figyelmet fordítson rá, s aki ezzel küzd, ne érezze „stigmának” a depressziót.

3.Bruce Springsteen

A depressziós sztárt a hatvanas éveiben kapta el többször is roham, s elmondása szerint ezek hosszú ideig tartottak. „Olyan, mintha a dolgok elnyelnének. Nincs kedved felkelni az ágyból” – fogalmazott. Terápiával és gyógyszerekkel sikerült Bruce-t talpraállítani, aki állítja: a türelem és a bizalom, hogy minden jóra fordul, sokat segít.

4.Ryan Phillippe

A jóképű színész ugyancsak depressziós sztárnak számít, akinél a hangulati zavar egészen korán kezdődött. Mint mondta, úgy véli, van, akinél idővel csökken a dolog, de ő valahogy „szomorú embertípus” maradt. Állapota azonban sosem volt észrevehető szerepeiben, s erre nagyon büszke.

5.J.K.Rowling

A Harry Potter nagysikerű könyv- és film sorozat írónője, aki emberek millióinak szerzett örömet írásaival, híres művei alkotása során is kétségbe volt esve. Sötét időszakai azonban még inspirálták is őt figurái kialakításában. „Ez nem csupán egy szomorúság – fejtette ki egy alkalommal Oprah Winfreynek a depressziós sztár.Nehéz elképzelni annak, aki még nem volt ebben a helyzetben. Olyan, mint ha üres lennél belül.”

6.Sheryl Crow

A kilencszeres Grammy-díjas énekesnő még azelőtt küzdött depresszióval, hogy szembesült mellrákjával és jóindulatú agydaganatával. Komoly hajlama volt a melankóliára, s azért kezdett el zongorázni már egészen fiatalon, mert szüksége volt arra, hogy „érezzen valamit”.

7.Ashley Judd

A csinos színésznő gyermekkorára vezeti vissza hangulati zavarát, amikoris elszigeteltnek és bizonytalannak érezte magát. Ennek eredményeképpen mély szomorúság vett rajta erőt felnőttként. 2006-ban elkezdte kezeltetni magát, s jobban lett. „Segítségre volt szükségem, annyira beleástam magamat a fájdalmaimba– vallotta be a depressziós sztár.

8.Gwyneth Paltrow

A sokszorosan elismert színésznő szülés utáni depresszióval küzdött, 5 hónapon át, második gyermeke, Moses világra jöttét követően. „Úgy éreztem magamat, mint egy zombi. Mintha sem a szívemhez, sem az érzelmeimhez nem fértem volna hozzá, elvesztettem a kontrollt” – fogalmazott Gwyneth, aki a klinikai depresszióval is küzdött, miután édesapja 2002-ben meghalt.

9.Jim Carrey

Az őrült, vicces karakterek mögött ugyancsak egy depressziós sztár bújt meg. Antidepresszánsokat szedett, majd nyitott a tisztább, spirituális élet felé. Ma már, mint mondta, ritkán iszik kávét, s komolyan veszi, hogy sem alkohollal, sem drogokkal nem él. „Az élet túl szép ehhez” – véli Jim Carrey.

10.Robin Williams

Sajnos, ő már távozott is az élők sorából. Öngyilkossága 2014-ben mindenkit sokkolt. Robin Williams régóta küzdött depresszióval, sokat kábítószerezett és alkoholt is ivott. Parkinson-kórral diagnosztizálták, s valószínűleg a demencia egyik fajtájában is szenvedett. Lassú leépülése elviselhetetlen volt a számára.

Forrás: Adrina - napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.