Tuti módszer az egerek ellen

Halljuk, ahogy rágcsálnak, de nincs hatékony módszer a távol tartásukra? A Napi Otthon olyan megoldást ajánl, amely nem követel egéréleteket!

A mesékben az egerek többnyire kedves és mókás szereplők. A mindennapi életben azonban a kis rágcsálók többnyire csak bosszúságot tudnak okozni. Képesek tönkrevágni az éjszakai pihenést, ahogy motoznak mindenfelé a lakásban, ráadásul előszeretettel rágcsálják el a kamrában félretett ételeket. És akkor a kellemetlen egérpiszokról még nem is beszéltünk, vizeletük pedig agyhártyagyulladást is okozhat.

Hogy megszabaduljon az egerektől, az ember már sokféle módszert kipróbált. Elsőként a már Egyiptomban is jól bevált házimacska ötlik fel, de lássuk be, csak erre a célra nem érdemes beruházni macskába. Már csak azért sem, mert egy macskával való együttélés sem kimondottan leányálom.

egér

Aztán ott vannak a különböző egérfogók, amiknek a hatékonysága erősen megkérdőjelezhető, ráadásul a reggeli kávé közben megszabadulni egy félig lenyakazott egértől sem az élvezetek netovábbja. Ha meg élve kapja el a kis Jerry-t akkor borítékolható, hogy gyerekeink szívszorítóan könyörögnek majd az életéért.

A mindenféle mérgekre talán ne is vesztegessünk szót, elvégre ki szeret önként ártalmas vegyi anyagokat szétszórni a lakásban? Van lehetőség elektromos egérriasztó beszerzésére is, de ezek ugyebár áramot igényelnek, ami nem mondható környezetbarátnak.

Szerencsére van olcsó és zöld megoldás a kis sajtpusztítók ellen, ez pedig a borsmenta olaj. Ha ezt a könnyen beszerezhető folyadékot kis vattalabdákra öntjük, és a stratégiailag fontos pontokra helyezzük, véget vethetünk az egerek látogatásainak. A rágcsálók ugyanis irtóznak a menta szagától, és el fogják kerülni – mindenáron. Pár ilyen labdacs a konyhába és a kamrába és megoldottuk a problémát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

  1. Geleiné S.Ágnes

    Állatbarát vagyok,ezért nyáron kipróbáltam a módszert.Mondanom sem kell,egyáltalán nem jött be…

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.