Túlnyomóan borult, párás idő várható néhol szitálással, gyenge esővel

Az ország északkeleti harmadán túlnyomóan borult, párás idő várható néhol szitálással, gyenge esővel. A Dunántúlon és az Alföldön szakadozott lesz a felhőzet, nyugaton, délnyugaton, illetve délkeleten hosszabb időre is kisüt a nap, délutántól azonban nyugat felől fokozatosan mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet.

Az esti órákban a Dunántúlon már többfelé várható eső, zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 17 és 24 fok között valószínű, de a tartósan borult, párás északkeleti országrészben csupán 12, 14 fok várható.

Északnyugat felől hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Emiatt egyre többen tapasztalhatunk fejfájást, migrént, illetve szédülést. Ingerlékenység jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

őszi eső

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd felszakadozik a felhőzet, és az időszak nagy részében több órára kisüt a nap, számottevő csapadék nem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 30 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 8, 13 fokról -2, +4 fok közé csökken, majd kissé emelkedik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9, 16 fok között alakul.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. október 23. 7,3 °C -2,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 24,9 °C (2013) legalacsonyabb hőmérséklet: -5,0 °C (1990)

Forrás: met.hu