Top 5 őszi ital a hideg évszakra

Nincs is annál jobb, mint amikor egy hosszú őszi estén egy csésze finom forró itallal kezünkben hátradőlünk kedvenc kényelmes fotelünkben. Még kényeztet az idő bennünket,de hamarosan beköszöntenek a hűvös napok. Amikor jólfog esni egy vajsör, fűszeres kávé vagy alma cider.

A hideg évszak beköszöntével a lehangoltság is megérkezik, ilyenkor egy nagy bögre forró csokoládé, vagy puncs testünket és lelkünket is felmelegíti. Ezúttal összegyűjtöttünk a szezon legjobb receptjeit!

Ízesített forró teák

Ha már unod az egyszerű citromos-mézes teákat, dobd fel kedvenc forró italodat egy-két karakteres fűszerrel. Keverj össze egy pár tealevelet egy kevés szegfűszeggel, vagy fahéjjal. Ha gondolod egy vaníliarúddal is megbolondíthatod, majd hagyd főni a keveréked néhány percig. Cukor helyett édesítsd mézzel, vagy karamellízalt gyümölccsel. Utóbbi nem amellett, hogy egészségesebb, mint a cukor, még különleges ízt is ad a teádnak.

Vajsör
A Harry Potter filmek kedvenc forró italát te magad is elkészítheted otthon. A vajsör nem tartalmaz feltétlenül sört, ha a gyerekek kedvében szeretnél járni alkoholmentesen is elkészítheted. Ennek a finom italnak több, mint különböző változata van, ha szeretnéd, készítheted vizesebbre, vagy krémesebbre is.
Hozzávalók
2/3 csésze tej, másfél teáskanál cukor, teáskanál víz, néhány szem pillecukor, egy kevés vaj, egy fahéjrúd
Elkészítés
Tedd a cukrot, vizet és a vajat egy serpenyőbe, és közepes hőfokon kevergesd folyamatosan egy fakanál segítségével. Vedd le a serpenyőt a tűzről, amint a cukor barnulni kezd, majd öntsd hozzá a tejet, és jól kevergesd el. Tedd vissza az edényt a tűzre, és közepes lángon kevergesd addig, míg buborékok nem kezdenek megjelenni. Az elkészült italt öntsd bögrékbe, és tegyél a tetejére pillecukrot. Végül ízesítsd fahéjjal.

Fűszeres-kókuszos kávé

Ha te is megszállott kávé függő vagy, de már unod a sima latte-t, a most következő receptet neked találták ki.

Hozzávalók

2 evőkanál kávébab, 5 teáskanál őrölt piros paprika, 2 egész szegfűszeg, 5db fahéjrúd, 2 csésze víz, 10 csésze kókusztej 2 evőkanál méz

Elkészítés

Az őrölt kávébabot, a pirospaprikát, a fahéjat és a szegfűszeget tedd a kávéfőző filterébe, majd öntsd hozzá a vizet. Míg elkészül a kávé melegítsd fel a kókusztejet közepes lángon, ezután add hozzá a mézet, végül pedig az elkészült kávét, és főzd együtt az egészet pár percig, folyamatos kevergetés mellett.

Belga forrócsokoládé
A forrócsokoládé nem csak az ősz, de a tél kedvenc itala is, számos módon elkészítheted, a csokinak erős antioxidáns tartalma van, emellett javítja a koncentrációt, valamint segít a szív és érrendszeri betegségek elleni harcban.
Hozzávalók
1 liter tej, 230g keserű vagy félédes csokoládé apróra vágva, 115g tejcsokoládé apróra vágva, egy csipet sót, ½ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
Először melegítsd fel az egyharmadát a tejnek, keverd hozzá a csokoládét, és szórd meg sóval, amíg a csoki meg nem olvad. Ezután add hozzá a tej többi részét, amíg a keverék meleg, tedd bele a fahéjat, és egy kézi mixer segítségével keverd simára.

Fűszeres forró alma-cider

A forró fűszeres cider az angolok egyik nagy kedvence, alkoholosan, vagy alkoholmentesen is elkészítheted.

forraltbor

Hozzávalók

8 csésze préselt almalé/Cider, 1 narancs szeletekre vágva, 3 fahéjrúd, ½ teáskanál őrölt szegfűbors, 1 evőkanál szegfűszeg, 1 darab 25 mm nagyságú gyömbér érme méretű szeletekre vágva, ¼ csésze barna cukor.

Elkészítés

Az összetevőket tedd bele egy tálba és forrald 5 percig. Végül tálalás előtt főzd további 30 percig a keveréket.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.