Top 10 tipp, hogy a lakásból otthon válhasson!

Milyen trükkökkel érhetjük el?

Ha igazi otthonra vágyunk, ahhoz nem elég csak megfelelő módon elhelyezni a belső térben a bútorokat, felszerelni a polcokat, függönyöket.

A lakásból otthon ennél jóval több ötlettel és energiával, no meg szeretettel válik.

Egy lakás vagy ház akkor igazán otthonos, ha személyessé varázsoljuk. Saját kisebb-nagyobb tárgyainktól, emlékeinktől, kedvenc színeinktől, mintáinktól lesz hangulatos és egyedi.

Fontos tudni: akkor lesz a lakásból otthon, ha magunk képére formáljuk, ha magunkénak érezzük a belső teret és összhangot képez a személyiségünkkel. Ehhez persze ismernünk kell néhány alapvető szabályt.

1.Ismerjük-e magunkat? Ha tudjuk, mi jellemző ránk, milyen színeket, formákat, mintákat szeretünk, könnyű a dolgunk, hogy a lakásból otthont teremtsünk. Olyan tárgyakat, képeket, textíliákat kell választanunk, amelyek tükrözik személyiségünket. Bizonyára tudjuk, milyen környezetben érezzük jól magunkat: hideg vagy meleg színek között? A karakteresebb, hűvösebb, minimalista, vagy inkább a kellemes, meleg, mediterránba hajló hangulatot kedveljük? Eszerint válogassunk és fessünk, tapétázzunk.

2.Ismerjük meg a környezetet! Nemcsak a ház a fontos, hanem az is, hol áll. A lakásból otthon akkor válik, ha a környezettel is megbarátkozunk, de ehhez fel kell térképezni. Könnyen lehet, hogy hamar rábukkanunk még sosem látott, rejtett értékekre is!

3.Lakjuk be a teret! A lakás otthonosabbá tételéhez olyankor szükséges egy kis átrendezés, átalakítás. Ha nem érezzük igazán a magunkénak, tegyünk róla, hogy nekünk megfelelőbb és hangulatosabb, meghittebb legyen a belső tér. Újra fel lehet osztani, nem kell feltétlenül mindent úgy hagyni, ahogyan az előző lakó használta. Sőt!

4.Fontos a tér tisztítása. Amennyiben úgy érezzük, valami miatt nem tökéletes a hangulatunk otthonunkban, tegyünk érte, hogy jobb legyen a közérzetünk. Ha a lakás a miénk, alakítsuk át a saját ízlésünknek megfelelően, ha nem is mindent egyszerre. Nem jó ugyanis, ha az előző lakók nyomait, foltjait nézegetjük, ha még érezni lehet a korábbi háztartás illatait. Ezeket tüntessük el.

Ha bérleményben élünk, a lakásból otthont teremthetünk azzal, hogy alaposan feltakarítunk, kedvenc illatainkkal töltjük be a belső teret, felteszünk a falra képeket vagy akár indiai kendőt, leszedhető matricát, szép ágytakaróval fedjük be az ágyat vagy kanapét, nekünk tetsző dekorációkat pakolunk ki a felületekre és a konyhát is birtokba vesszük – saját finomságaink illatával.

5.A dekoráció nagyon fontos! Nem kell hónapokat, éveket várni, csak mert nem minden tökéletes még a szobákban. Kerüljön ki a falra a kép, a matrica vagy valamilyen kellemes, mutatós textília. Az apró lyukakat albérletben is könnyen el lehet tüntetni utólag, ha továbbköltözünk. A dekoráció teszi igazán hangulatossá a belső teret!

Kiválóan lehet dekorálni szeretteink, barátaink fotóival is. Keretezzük be a fényképeket vagy gombostűvel tűzzük fel egy megfelelő felületre. Díszíthetik a komódot, a falat is számos formában. Tegyünk személyes élményekhez kötődő mágneseket a hűtőszekrény ajtajára.

6.Könyvekkel is díszíthetünk. Van, akinek rengeteg könyve van, másnak kevesebb – egy telepakolt könyvespolc látványa azonban máris meghittebbé teszi a helyiséget, a lakásból otthont varázsol! Valóságos pozitív energia-bomba!

7.”Csináljunk otthont”! Ha egyelőre nem érezzük otthonosan magunkat lakásunkban, házunkban, rendezzünk összejövetelt, „gyártsunk emlékeket”, melyekre jó visszagondolni! A lakásavatót amúgy is sokan szeretik!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.