Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán átmenetileg vékonyodhat el, szakadozhat fel a felhőzet. Helyenként hószállingózás, jelentéktelen havazás, illetve ónos szitálás is előfordulhat.

Gyenge vagy mérsékelt lesz a keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre. Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni, és akár szakorvosi kivizsgálást kérni indokolt esetben.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Az időszak során napról napra csökken a felhőzet, és számottevő csapadék sem várható. A legtöbb napsütés hétvégén valószínű, majd hétfőn már helyenként napközben is megmaradhat a hajnalra képződő köd, illetve alacsonyszintű felhőzet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -5 fokról -4, -12 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +6 fok között változik, de a jövő hét elején néhol már ennél kissé hidegebb is lehet.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. február 7. 2,4 °C +0,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 15,1 °C (1995) legalacsonyabb hőmérséklet: -17,6 °C (1954)

Forrás: met.hu