Többmillió csecsemő hal meg, pedig megelőzhetnénk

A gyermekek egészsége és jogainak érvényesítése érdekében kampányt indít Magyarországon az ENSZ Gyermekalapja, az UNICEF. Az akció a 136-66-os adománygyűjtő számot népszerűsíti ismert közéleti személyiségekkel.

Magyarországon a 2012-es adatok szerint ezer gyermekből öt nem éli meg az egyéves születésnapját. A világban az UNICEF 100 millió gyermek életét mentette meg az elmúlt 25 évben, de így is naponta 17 ezer gyermek hal meg megelőzhető okokból a világon.

Csaknem 60 millió gyermek jövője kilátástalan, mert oktatásuk nem biztosított a hazájukban dúló háborúk miatt. A gyermekhalandóságról a minap kiadott ENSZ-jelentés szerint egymillió csecsemő hal meg évente a születését követő 24 órában, többnyire megelőzhető okok miatt.

A kiábrándító adatok miatt az UNICEF a gyermekjogok érvényesítése, ezen belül a 136-66-os adománygyűjtő szám népszerűsítése érdekében kampányt indít Magyarországon. Az UNICEF adománygyűjtő akciójában olyan ismert személyek vesznek részt, mint Ákos, Novodomszky Éva, Nagy Ervin, Schell Judit vagy Miklósa Erika.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.