Több aloe verás termékben nincs is aloé?

Meghökkentő: nem találtak aloe verát több, ismert aloe gélben, amelyeket a Wal-Mart, Target és CVS áruházakban árusítottak – derült ki az amerikai Bloomberg News által megbízott kutatók vizsgálatából. Vagyis, számos aloe verás termékben talán nincs is meg a fő összetevő.

Érdemes vigyázni: bizonyos kozmetikumok és termékek nem feltétlenül azt tartalmazzák, ami rájuk van írva. Sőt, az is lehetséges, hogy egyáltalán nincs bennük az az összetevő, amelynek nevével árusítják őket.

Az Egyesült Államokban megdöbbentő esetre derült fény a közelmúltban. A Bloomberg News lap által felbérelt kutatók megvizsgáltak három, aloe verás gélként árusított krémet, melyeket a Wal-Mart, a Target és a CVS áruház is áruba bocsátott.

aloe_vera

Valamennyi aloe verás terméken szerepelt az összetevők között az aloe barbadensis levél leve – más néven az aloe vera -, mi több, első vagy második összetevőként tüntették fel, a víz után.

Annak jelenlétét azonban nem tudták sem megerősíteni, sem kizárni a labor tesztek az aloe verás termékekben – írta meg a Bloomberg.

A Target Corporation nem nyilatkozott az ügyben, míg a Wal-Mart Stores, a CVS Health Corporation és a Walgreens Boots Alliance úgy reagált, hogy szállítóik biztosították őket afelől: aloe vera géljeik hitelesek.

A kormányzat nem ellenőrzi az aloe vera géleket vagy egyéb aloe verás termékeket, így például  az italokat és vitaminokat.

2015-ben az Egyesült Államokban az aloe verás termékek 146 millió dollár értékben fogytak, a Chicagói székhelyű SPINS LLC piackutató cég szerint – tette hozzá a Bloomberg News.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.