Miért válasszuk a bio életmódot?

Pár éve még ezekre az élelmiszerekre gyanakvással tekintettünk, manapság egyre többen fordulnak a bio táplálkozás, a bio életmód felé, sőt a mozgalom igazi divatirányzattá nőtte ki magát.

A rengeteg félreértés tengerében azonban felmerül a kérdés, vajon mit jelent az, hogy bioés mit jelent a bio életmód?

Itthon a bio étrend még korántsem annyira elterjedt, mint Nyugat-Európában, vagy éppen Észak-Amerikában, de Magyarországon is egyre inkább utat tör magának. Hollywoodban sztárok tömege váltott organikus étrendre, mivel a hírességek is egyre jobban odafigyelnek, milyen tápanyagokat juttatnak szervezetükbe.

De mitől bio a bio?

A bio legegyszerűbben megfogalmazva attól az ami, tehát hogy ellenőrzött gazdaságból származik. Itt a termesztés során nem szabad műtrágyát, permetezőszereket használni, az alapanyagok feldolgozásánál pedig tilos mesterséges adalékok alkalmazása. A biotermékek mindemellett csak és kizárólag bio, öko, és organikus gazdálkodásból származhatnak, amit jól láthatóan a csomagoláson is fel kell tüntetni.

probiotics1

A gazdálkodási forma szerves trágyázáson, valamint biológiai növényvédelmen alapul, és nem a kártevők irtására, hanem a megelőzésre helyezik a hangsúlyt. Ebben az esetben a föld is lényeges szerepet játszik, alapkövetelmény, hogy ahol bio növényeket termesztenek, három éve egyáltalán nem kezelhetik vegyszerrel.

Miért érdemes ezt választanod?

A válasz nagyon egyszerű: mert egészségesebb. A modern táplálkozásnak hála szervezetünket rengeteg mesterséges anyag éri. Kimondatlan nevű anyagokkal vannak tele az élelmiszerek, melyek aztán lerakódnak szöveteinkben. Ennek eredménye kimerültség, az immunrendszer gyengesége állandó fáradtság. A bio táplálkozással rengeteg méreganyagtól megkímélhetjük szervezetünket, a termékek jó ízűek, magas minőségűek.

Induljon jól a nap!

A hírességek irigylésre méltó külsejéhez bizony nagyban hozzájárul, hogy odafigyelnek arra, mit és mikor étkeznek. Manapság Hollywood berkeiben is egyre népszerűbb a bio táplálkozás. Julia Roberts és Christina Aguilera például bio tej, vagy bio müzli nélkül nem indulnak útnak reggel.

Ha te is szeretnéd energikusan indítani a napod, az üzletek polcain könnyedén találhatsz az ízlésednek megfelelő, cukor és mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül készített Fit bio müzli szeleteket. Az ilyen reggeli energiában gazdag, az élelmi rostok könnyebben jutnak a bélrendszerbe, az olajos magvak rostokat és ásványi anyagokat tartalmaznak. Így, ha fogyókúrázol, nem kell lemondanod az édességről sem, könnyedén megőrizheted karcsú alakodat, és fit maradhatsz.

Forrás: Well PR


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.